Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς
Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς

Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς

Εκτός φυλακής λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής σης και ο ιώργος Ρουπακιάς που κατηγορείται ως δολο του Παύλου Φύσσα. Οι δικαστικές αρχές για μία ακόμη φορά δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν συνθήκες έγκαιρης ολος της πολύκροτης ς με να αποφυλακιστεί και ο εμβληματικός κατηγορούμενος για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Από την άλλη πλευρά ούτε η πολιτεία, το αρμόδιο υπουργείο, εξασφάλισε παρά τις υποσχέσεις, δικαστική αίθουσα κατάλληλη, ώστε η της ΧΑ να γίνεται σε καθημερινή βάση και όχι εκ περιτροπής, όπως συμβαίνει ως σήμερα.

Η αποφυλάκιση του ιώργου Ρουπακιά, που πρακτικά θα γίνει στις 18 Μαρτίου, οπότε και λήξει το ανώτατο όριο – κατά το σύνταγμα- για την προσωρινή του ση, επισημοποιήθηκε σήμερα με απόφαση ( βούλευμα) του Συμβουλίου των Εφετών.

Το Συμβούλιο με το υπ΄αριθμόν 260 βούλευμά του αποφυλακίζει τον Ρουπακιά και του επιβάλλει – για να εξασφαλίσει την παρουσία του ενώπιον των δικαστικών αρχών- κατ΄οίκον περιορισμό και μετάβαση μόνον στο με αστυνομική συνοδεία. Και βέβαια απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Τον κίνδυνο να αποφυλακιστεί και ο Γιώργος Ρουπακιάς , όπως άλλωστε και όλοι οι άλλοι έγκλειστοι για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, είχαν επισημάνει αρμοδίως από την εποχή της ανάκρισης για την πολύκροτη υπόθεση με έγγραφό τους οι ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου επισημαίνοντας – από τότε –την ανάγκη να σπεύσει η Βουλή που είχε στα χέρια της τα θέματα των πολιτικών προσώπων της ΧΑ.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση