Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Οι αποφάσεις για νέα μέτρα παραπέμπονται για το 2018
Οι αποφάσεις για νέα μέτρα παραπέμπονται για το 2018

Οι αποφάσεις για νέα μέτρα παραπέμπονται για το 2018

Κίνδυνο για κενό 550 -700 εκατ. (0,3%-0,4% του ΑΕΠ) στον προϋπολογισμό του 2018 βλέπουν οι ευρωπαϊκοί , αλλά προς το παρόν δεν ζητούν νέα μέτρα. Πληροφορίες από τους αναφέρουν ότι θα περιμένουν και τα νεώτερα στοιχεία για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι να παραπεμφθούν οι δύσκολες αποφάσεις, εφ όσον απαιτηθούν, για την δ’ αξιολόγηση, το 2018. Όλα πλέον δείχνουν ότι το α εξάμηνο του 2018, θα είναι η «καυτή ζώνη» , πριν το τέλος του μνημονίου.

Έτσι, χθες, οι αντιπροσωπείες τους συμφώνησαν με τα μεγέθη του προϋπολογισμού , εκτιμώντας όπως μετέφερε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, ότι το 2017 το πρωτογενές θα φτάσει το 2,8% του ΑΕΠ , έναντι στόχου για 1,75% . Για φέτος, επομένως, θα υπάρξει υπερπλεόνασμα 1,8 δισ. εφ όσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, ανέφερε η υψηλόβαθμη πηγή. Ωστόσο, το πώς θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης τις επόμενες μέρες.

 Στην πραγματικότητα, οι επιφυλάσσονται για μέτρα αργότερα. «Μια απόφασης για μέτρα τώρα θα αποτρέψει ενδεχόμενη και είναι σκόπιμη , δεδομένου ότι προς το παρόν υπάρχει υψηλός βαθμός αβεβαιότητας ως προς το απαιτούμενο μέγεθός τους», σημειώνει πηγή των θεσμών, αν και προσθέτει ότι μεταξύ των θεσμών δεν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες ότι τελικά το κενό θα παραμείνει.

Αβεβαιότητα

Γενικά, η στάση των θεσμών κατά την περασμένη , προκαταρκτική εβδομάδα της γ αξιολόγησης μετέφερε την αίσθηση στην ότι υπάρχει διάθεση να σημειωθεί πρόοδος. Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή ανέφερε στην «Κ» ότι «οι εξελίξεις είναι καλύτερες από αυτές που αναμέναμε». Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στα η καθυστέρηση ύπήρξε εξαιρετικά μεγάλη, μόνο 18 έχουν γίνει.

Ωστόσο, οι μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις δείχνουν να

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πυροβόλησε θανάσιμα τη γυναίκα του στην Αγιά #ανθρωποκτονίααπόπρόθεση - https://t.co/fz7TvtvLmm -

  • Φωτιά στη Ρόδο: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία #Copernicus - https://t.co/57tC5TbAN3 -

  • #καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Έως τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος #καύσωνας - https://t.co/IaDUZtnppW -

"Αλιεύοντας" την είδηση