Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Απόφαση για τις εκδρομές στο εξωτερικό
Απόφαση για τις εκδρομές στο εξωτερικό

Απόφαση για τις εκδρομές στο εξωτερικό

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι δεν επιτρέπονται πλέον στο , στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, πολιτιστικού ή περιβαλλοντικού περιεχομένου. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας.

Η εν λόγω απαγόρευση ορίζεται σε διευκρινιστική απάντηση που έδωσε ο .γ. του υπουργείου Γιώργος Αγγελόπουλος στα τέλη Νοεμβρίου ύστερα από σχετικό ερώτημα των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας. Η βασίζεται σε υπουργική από τις 6 Μαρτίου 2017. Αρμόδιες εξήγησαν στην «Κ» ότι η ελήφθη επειδή οι οικογένειες κάποιων αδυνατούσαν να πληρώσουν τα έξοδα ενός ταξιδιού στο , στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού ή περιβαλλοντικού προγράμματος. Αυτό προκαλούσε πικρίες μεταξύ των . Γι’ αυτό, άλλωστε, επιτρέπονται οι μετακινήσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων που εποπτεύονται από το υπουργείο. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι υπάρχουν ιδιωτικά που έχουν τέτοια προγράμματα, στα οποία περιλαμβάνονται και στο εξωτερικό. Ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι με αυτά τα προγράμματα. Επίσης, όπως λέει στο έγγραφό του ο κ. Αγγελόπουλος, «για μετακινήσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων διεθνών οργανισμών δεν απαιτείται σχετική έγκριση από το υπουργείο Παιδείας, εφόσον πρόκειται για διεθνή οργανισμό στον οποίο συμμετέχει επίσημα η Ελλάδα. Ομως για οποιοδήποτε όργανο, φορέα, ερευνητικό κέντρο κ.λπ. ενός τέτοιου διεθνούς οργανισμού δεν απαιτείται προηγούμενη έγκριση από το υπ. Παιδείας». Αρα, δεν επηρεάζονται οι μετακινήσεις μαθητών στο πλαίσιο προγραμμάτων όπως το Erasmus. Tέλος, επιτρέπονται οι αδελφοποιήσεις μόνο με ελληνικά της ομογένειας και όχι της κάθε χώρας.

Έντυπη

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ΠΠΜ απαιτεί μετρήσεις για #διοξίνες στο Βόλο και παύση της καύσης σκουπιδιών #διοξίνες - https://t.co/tt396b1rMI -

  • Στην εκδήλωση της Πανθεσσαλικής Στέγης για τον Παπαδιαμάντη η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ - https://t.co/ZZTHlCiVge… -

  • Όμιλος δημοσιογραφίας στο πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου #όμιλοςδημοσιογραφίας #πρότυποΓυμνάσιοΒόλου - https://t.co/2Sv5uZg1iA -

"Αλιεύοντας" την είδηση