Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Αποχώρηση της πολιτικής αγωγής και διακοπή στη δίκη της Χ.Α.
Αποχώρηση της πολιτικής αγωγής και διακοπή στη δίκη της Χ.Α.

Αποχώρηση της πολιτικής αγωγής και διακοπή στη δίκη της Χ.Α.

Αποχώρησε από τη της ΧΑ η πολιτική αγωγή και η διεκόπη  μετά από εντάσεις που δημιουργήθηκαν από ενστάσεις που υποβλήθηκαν από συνηγόρους της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Όλα ξεκίνησαν όταν συνήγορος υπεράσπισης υπέβαλε ένσταση ζητώντας να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική για εγκληματική οργάνωση που βαρύνει την ηγετική ομάδα της ΧΑ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης στην τοποθέτηση του επιχειρηματολόγησε υπέρ της συγκεκριμένης άποψης υπογραμμίζοντας πως στη συγκεκριμένη περίπτωση “εκλείπει το οικονομικό όφελος που θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για το συγκεκριμένο αδίκημα”. Μάλιστα, για να ενισχύσει  τον ισχυρισμό του επικαλέστηκε και τη συνθήκη του Παλέρμο η οποία αποτέλεσε και την βάση της άποψης της μειοψηφίας που καταγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα. Ολοκληρώνοντας πρόσθεσε ότι παραβιάζονται και οι συνταγματικές αρχές που αφορούν στην ελευθερία των πολιτικών κομμάτων καθώς υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι “Μπορεί οι κατηγορούμενοι να μην είναι όλοι αλλά είναι μέλη του ιδίου κόμματος”.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υπογράμμισαν πως με την κίνηση αυτή αποδεικνύεται το ενιαίο της υπεράσπισης παρά τους ισχυρισμούς τους ότι δεν είναι μέλη της ίδιας οργάνωσης και επανέφεραν το αίτημα για μαγνητοφωνημένα πρακτικά της ακροαματικής διαδικασίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο του Δήμου Σκιάθου #έργοαποχέτευσης - https://t.co/UgWcrSi3B8 -

  • Λαμπάδιασε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στη Χλόη #βαμβακοσυλλεκτικήμηχανή - https://t.co/pwewdRC7Ud -

  • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

"Αλιεύοντας" την είδηση