Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Από την Μεσόγειο των λαών, στην Μεσόγειο των νεκρών
Από την Μεσόγειο των λαών, στην Μεσόγειο των νεκρών

Από την Μεσόγειο των λαών, στην Μεσόγειο των νεκρών

Η νέα φρικιαστική τραγωδία στη Μεσόγειο με πρωταγωνιστές μετανάστες, κατέδειξε τα μεγάλα κενά της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και κατ’ επέκταση το κακό πρόσωπο μιας απάνθρωπης και αφιλόξενης Ευρώπης.

Αυτό τονίζουν οι Πράσινοι και προσθέτουν: ” Τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο σεβασμός αυτών, αποτελούν το προπύργιο κάθε δημοκρατίας και πρέπει να διαφυλαχθούν πάση θυσία χωρίς εκπτώσεις, ιδεολογικούς συμβιβασμούς, ρατσισμούς και υποχωρήσεις σε εκβιαστικά διλήμματα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι αγωνίζονται για μία ανθρωπιστική προσέγγιση του μεταναστευτικού ζητήματος, απαιτώντας μέτρα και πρωτοβουλίες που έχουν ως κανόνα την ανθρώπινη και αξιοπρέπεια, όχι μόνο σε Ελληνικό, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πρασίνων, Φ. Γκανούλης, δήλωσε σχετικά με τη νέα τραγωδία: “Η θάλασσα της Μεσόγείου έχει “κοιμήσει” χιλιάδες έκπτωτους ανθρώπους, χωρίς ακόμα να “ξυπνήσει” τους αληθινούς υπαιτίους. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό από όλους ότι η της Ε.Ε είναι άδικη για τις χώρες υποδοχής, αναποτελεσματική για το πρόβλημα, και έχει ως αποτέλεσμα εκατόμβες θυμάτων”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση