Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Από την Μεσόγειο των λαών, στην Μεσόγειο των νεκρών
Από την Μεσόγειο των λαών, στην Μεσόγειο των νεκρών

Από την Μεσόγειο των λαών, στην Μεσόγειο των νεκρών

Η νέα φρικιαστική τραγωδία στη Μεσόγειο με πρωταγωνιστές μετανάστες, κατέδειξε τα μεγάλα κενά της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και κατ’ επέκταση το κακό πρόσωπο μιας απάνθρωπης και αφιλόξενης Ευρώπης.

Αυτό τονίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και προσθέτουν: ” Τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο σεβασμός αυτών, αποτελούν το προπύργιο κάθε δημοκρατίας και πρέπει να διαφυλαχθούν πάση θυσία χωρίς εκπτώσεις, ιδεολογικούς συμβιβασμούς, ρατσισμούς και υποχωρήσεις σε εκβιαστικά διλήμματα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι αγωνίζονται για μία ανθρωπιστική προσέγγιση του μεταναστευτικού ζητήματος, απαιτώντας μέτρα και πρωτοβουλίες που έχουν ως κανόνα την ανθρώπινη και αξιοπρέπεια, όχι μόνο σε Ελληνικό, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πρασίνων, Φ. Γκανούλης, δήλωσε σχετικά με τη νέα τραγωδία: “Η της Μεσόγείου έχει “κοιμήσει” χιλιάδες έκπτωτους ανθρώπους, χωρίς ακόμα να “ξυπνήσει” τους αληθινούς υπαιτίους. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό από όλους ότι η μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε είναι άδικη για τις χώρες υποδοχής, αναποτελεσματική για το πρόβλημα, και έχει ως εκατόμβες θυμάτων”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών #διακίνησηναρκωτικών - https://t.co/EBJ5H3V1AE -

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση