Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Από 100 ευρώ ξεκινούσαν οι μίζες του κυκλώματος στον ΟΣΕ – Σε πολλά εκατομμύρια εκτιμάται η ζημιά
Από 100 ευρώ ξεκινούσαν οι μίζες του κυκλώματος στον ΟΣΕ – Σε πολλά εκατομμύρια εκτιμάται η ζημιά

Από 100 ευρώ ξεκινούσαν οι μίζες του κυκλώματος στον ΟΣΕ – Σε πολλά εκατομμύρια εκτιμάται η ζημιά

Οκτώ υπάλληλοι του , νάμεσά τους κι ένας προϊστάμενος διεύθυνσης, κατηγορούνται για συμμετοχή σε πολυμελές κύκλωμα που εξαπατούσε τον Οργανισμό ζημιώνοντάς τον πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Το κύκλωμα κατηγορείται ότι έκλεβε το προς εκποίηση υλικό του πουλώντας το ως σκράπ, αλλά και ότι με τη συνδρομή επίορκων υπαλλήλων του Οργανισμού, «έστηνε» διαγωνισμούς για την πώληση υλικών του ΟΣΕ, αγοράζοντάς τα σε χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες .

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, που αποκάλυψε την απάτη,  προχώρησε στη σύλληψη συνολικά 19 ατόμων, μεταξύ τους και οι οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ, οι των οποίων εκτιμάται ότι ξεκινούσαν από τα 100 ευρώ και έφταναν μέχρι και τις 40.000.

Ως «εγκέφαλοι» εμφανίζονται τρεις από τους συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν συστήσει εταιρεία , που δραστηριοποιούνταν στη διαχείριση εκμετάλλευση και το χονδρεμπόριο παλαιών σιδήρων και μετάλλων.

Οι συγκεκριμένες αποτέλεσαν και το όχημα για τη συμμετοχή τους στους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς εκποίησης άχρηστων υλικών

Η επιχείρηση έλαβε χ την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τον Βόλο, την , τη  Θήβα και τη Λαμία ωστόσο, η δράση του κυκλώματος εντοπίζεται σε όλη την επικράτεια.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση