Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Απλήρωτοι φόροι 1,63 δισ. τον Ιανουάριο
Απλήρωτοι φόροι 1,63 δισ. τον Ιανουάριο

Απλήρωτοι φόροι 1,63 δισ. τον Ιανουάριο

Διογκώνονται τα ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι δεν κατάφεραν τον πρώτο μήνα του έτους να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην .

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η , τον Ιανουάριο, φορολογούμενοι και δεν πλήρωσαν φόρους και άλλες υποχρεώσεις προς το ελληνικό Δημόσιο ύψους 1,63 δισ. . Το είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια και δείχνει ότι χρόνο με τον χρόνο ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν, εξαιτίας των σκληρών μέτρων που έχουν επιβληθεί, αλλά και αυτών που εφαρμόστηκαν πρώτη φορά το .
Το προαναφερθέν είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς σε αυτό δεν περιλαμβάνονται οι οφειλές που έχουν συσσωρευτεί από έμμεσους φόρους υπέρ τρίτων, μη , από καταπτώσεις εγγυήσεων, μη καταβολή προστίμων και παραβόλων, καθώς και οι οφειλές που έχουν συσσωρευτεί στα τελωνεία.
Την ίδια στιγμή, τα δημόσια έσοδα το πρώτο δίμηνο του έτους δείχνουν να χάνουν τη δυναμική που είχαν αποκτήσει το 2016, εξέλιξη που πιθανόν να σχετίζεται με τη ραγδαία αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Εάν μάλιστα δεν υπήρχε η υπεραπόδοση του μερίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος, τα έσοδα του προϋπολογισμού θα παρουσίαζαν μείωση το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Ενδεχομένως τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν (τόσο τα έσοδα όσο και οι ληξιπρόθεσμες) να αποτελούν το πρώτο καμπανάκι για την κυβέρνηση για την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών καθώς θα πρέπει να επιτευχθούν το τρέχον έτος υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, γεγονός που συνδέεται άμεσα με την των δημοσίων εσόδων και την κατανάλωση. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο το εξαιτίας όχι μόνο των νέων αυξημένων φόρων αλλά και των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση