Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Απλή αναλογική μέχρι τις 10 Ιουλίου θέλει η κυβέρνηση
Απλή αναλογική μέχρι τις 10 Ιουλίου θέλει η κυβέρνηση

Απλή αναλογική μέχρι τις 10 Ιουλίου θέλει η κυβέρνηση

Αποφασισμένη να καταθέσει πρόταση για την εφαρμογή ενός εκλογικού συστήματος απλής αναλογικής (με όριο εισόδου το 3%) και χωρίς την πρόβλεψη μπόνους για το πρώτο κόμμα εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Αυτό επιβεβαίωσε, με δήλωσή της τη Δευτέρα, η κ Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι στις διατάξεις θα περιλαμβάνεται και η ψήφος στα 17. «Η πρότασή μας βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας, λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα την Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο 2015» σημειώνεται στην ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Η ίδια διαμηνύει ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος αυτής της εβδομάδας και θα ψηφιστεί μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου, πιθανότατα με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από την Κίνα ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι «η διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες συγκλίσεις από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί».

Η κυβέρνηση επενδύει στο αριστερό πρόσημο της παρέμβασής της, εμφανώς επιχειρεί να προσεταιριστεί το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης ενώ επισημαίνει ότι «η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στο λαό πρέπει να είναι το κριτήριο των κομμάτων». Από το πλαίσιο της συνεννόησης, πάντως, εξαιρεί τη Ν.Δ., που τάσσεται εναντίον της απλής αναλογικής, καταλήγοντας «από τη Ν.Δ. δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακομιδή ηλικιωμένου από την Αλόννησο στο Βόλο - https://t.co/C8ez3UvDbp -

  • Συνελήφθη για παραβίαση ωραρίου στον Αλμυρό - https://t.co/Lj3WLGXDdB -

  • Οι σκιές του 21ου αιώνα - https://t.co/s9aYIGQYuR -

"Αλιεύοντας" την είδηση