Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας
Απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας

Απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας

Η διάχυτη πισιοδοξία των πολιτών για τη γενική κατεύθυνση των πραγμάτων, για την πορεία της χώρας, αλλά και για τις προοπτικές του κάθε νοικοκυριού χωριστά, είναι ίσως το πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο της νέας εκτίμησης πολιτικών τάσεων, που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο ς για τον ΣΚΑΪ το τριήμερο 15-17 Ιανουαρίου.

Η μέτρηση επιβεβαιώνει, επιπλέον, την αρνητική εικόνα της κυβέρνησης και το σημαντικό δημοσκοπικό προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του . Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής ς στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου βουλευτικών εκλογών συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, αφήνοντας πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά, καθώς το κυβερνών κόμμα καταγράφει δύναμη μόλις 16,5%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται σταθερά η Χρυσή Αυγή με 7,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με 6,5% έκαστο. Αυτά τα πέντε κόμματα εμφανίζονται να εξασφαλίζουν είσοδο στη Βουλή. Στο 2,5% μετρήθηκαν η Ενωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας, στο 2% το και οι ΑΝΕΛ και στο 1% η Λαϊκή Ενότητα. Η αποχή μετρήθηκε στο 17% και στο 7% το άκυρο/λευκό.

Η υπεροχή της Ν.Δ. είναι συντριπτική στην παράσταση νίκης, καθώς το 71% των συμμετεχόντων στην θεωρεί, ανεξαρτήτως του τι θα ψηφίσουν οι ίδιοι, ότι το σημερινό κόμμα της αξιωματικής ς θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Μόνο το 11,5% πιστεύει ότι θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθ με 33,5% έναντι 20% του κ. Τσίπρα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι και πρώτος σε δημοτικότητα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών με 31% θετικές γνώμες, έναντι 22% που συγκεντρώνει ο κ. .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση