Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εξεταστική επιτροπή για υποθέσεις στον χώρο της υγείας από Τσίπρα

Εξεταστική επιτροπή για υποθέσεις στον χώρο της υγείας από Τσίπρα

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για παλαιότερες υποθέσεις στον χώρο της υγείας προανήγγειλε χθες ο κ. Αλ. Τσίπρας από τη Βουλή διευρύνοντας το μέτωπο της σύγκρουσης κυρίως με τη .Δ. και το , λίγες ημέρες μόνο πριν από τη δρομολόγηση των εργασιών της προανακριτικής που ζήτησαν οι της σημερινής συγκυβέρνησης για τα εξοπλιστικά, και ενώ η εθνική αντιπροσωπεία και ιδιαίτερα η δικομματική πλειοψηφία αναμένουν το της δύσκολης διαπραγμάτευσης για τη β΄ αξιολόγηση.

Η προαναγγελία αυτή, πάντως, συνοδεύτηκε διά στόματος του πρωθυπουργού από σειρά έμμεσων αναφορών στο περιεχόμενο των λεγόμενων «αντιμέτρων» που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα έρθουν ως αντιστάθμισμα των νέων δημοσιονομικών μέτρων, μετά το 2018: από τις αναφορές αυτές προκύπτει ότι μειώσεις στη φορολογία, όπως στον , μάλλον εγκαταλείπονται ως ιδέα, ενώ προκρίνονται μέτρα για τα σχολικά γεύματα και την «προστασία» των συντάξεων που, σύμφωνα με τον κ. , αποτελούν οικονομικά στηρίγματα τέκνων ή εγγονιών που πλήττονται από την ανεργία. Ως γνωστόν, γεύση ενός τέτοιου «πακέτου» έδωσε σε συσκέψεις και συνεδριάσεις εντός Κοινοβουλίου το τελευταίο 48ωρο και ο Οικονομικών, βαθαίνοντας το ανησυχίας και δυσαρέσκειας μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλάζοντας, συγκυριακά, τη δυσάρεστη για την πλειοψηφία αυτή ατζέντα, ο κ. Τσίπρας άνοιξε από χθες νέο κύκλο συζητήσεων με επίκεντρο υποθέσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως σκανδαλώδεις:
«Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει τα σύννεφα στον χώρο της υγείας, με δημοσιεύματα, με εισαγγελικές παρεμβάσεις, με δικογραφίες, το ένα σκάνδαλο πίσω από το άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, παίρνοντας αφορμή από επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντη για την κατάσταση στον χώρο της υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ, την υπόθεση Novartis, «η οποία, και ενδέχεται όπως κάποιοι λένε –δεν ξέρω, ακούω και εγώ, δεν είμαι ειδικός– να είναι ένα σκάνδαλο που σε ό,τι αφορά τη ζημιά στο Δημόσιο μπορεί να είναι μεγαλύτερο της Siemens», για το «Ερρίκος Ντυνάν» και το «πώς το νοσοκομείο αυτό πέρασε στα χέρια ιδιωτών προς μεγάλη ζημιά του Δημοσίου». Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει μια δέσμευση και στην πρώτη και στη δεύτερη εκλογή, ότι δεν πρόκειται να αφήσει ούτε καρφίτσα να πέσει κάτω».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση