Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αντιπαράθεση κυβέρνησης με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την Τράπεζα Αττικής

Αντιπαράθεση κυβέρνησης με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την Τράπεζα Αττικής

Σύγκρουση της κυβέρνησης με τη και το ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει η υπόθεση της Τράπεζας Αττικής, μετά και από σημερινή τοποθέτηση κυβερνητικών πηγών, που ανέφεραν ότι τα δύο κόμματα «έχουν φεσώσει με 13 εκατ. ευρώ την εν λόγω τράπεζα».

«Θα βρει κάτι να πει ο κ. Μητσοτάκης για τα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το κόμμα του από την ;», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, στηλιτεύοντας τη στάση της και του προέδρου της, απέναντι στην .

Συγκεκριμένα, πηγές του επισήμαναν σκωπτικά πως «όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στη ότι είναι αδιανόητο “μια Τράπεζα, με διοίκηση φιλική προς την , να δίνει δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια” προφανώς δεν αναφερόταν στα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το ίδιο του το κόμμα από την ».

«Να, όμως, που όλα έρχονται στο φως», συμπλήρωσαν για να σημειώσουν πως «σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στη από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, η και το ΠΑΣΟΚ έχουν φεσώσει με 13 εκατ. ευρώ, την Τράπεζα Αττικής, για την οποία σήμερα υποτίθεται ότι κόπτονται».

Κατόπιν αυτών, οι ίδιες πηγές ρωτούν: «Έχει να απαντήσει κάτι ο κ. Μητσοτάκης για τις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκαν αυτά τα θαλασσοδάνεια; Θα μας πει πότε και πώς προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα; Ή εφαρμόζει την «Συμφωνία Αλήθειας» όπου τον βολεύει;».

Στην αντεπίθεση πέρασε η , τονίζοντας, σε ανακοίνωσή της, πως «η κυβέρνηση αναζητά αντιπερισπασμό για να ξεφύγει από το προκλητικό λάθος του πρωθυπουργού που μίλησε για ”προσωρινούς υπερθεματιστές“ και επιχειρεί να καλύψει με αυτόν τον τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της Επιτροπής και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που δεν έλεγξαν ουσιαστικά τα πόθεν έσχες των υποψήφιων καναλαρχών.”

Σύμφωνα με τη ΝΔ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαγόρευσε πλέον με καταστατική ρύθμιση τη λήψη δανείου από το κόμμα ενώ οκτώ μήνες τώρα έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα μείωσης των εξόδων.

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου υπενθυμίζει πως η ΝΔ «ψήφισε την Εξεταστική για τα δάνεια στα κόμματα και απαιτεί τη διαφάνεια παντού, για τους πάντες και τα πάντα» εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους πως επιλέγουν να έχουν offshore εταιρεία – μέτοχο στην κομματική τους, την ”Αυγή“.

«Γι’ αυτό τέλος στους συμψηφισμούς. Ανήκουν στο χθες, όπως και ο κ. » καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε και το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του:

«Κυρία Γεροβασίλη πείτε στον κ. Σπίρτζη να σας ενημερώνει καλύτερα πριν τα non paper. Γιατί φαίνεται, ότι δεν σας είπε τίποτα για τα δάνεια 78 εκατομμυρίων ευρώ της τράπεζας Αττικής, στους 20 μήνες του ΣYPIZA στον κ. Kαλογρίτσα. Αλλά εσείς γνωρίζετε ότι η ΣYPIZA bank χρηματοδότησε το ΣΥΡΙΖΑ εργολάβο, για να φτιάξει το ΣYPIZA channel.

Y. Γ.: Με την ευκαιρία, δεν ρωτάτε τον κ. Σπίρτζη, ποιοι σημερινοί υπουργοί είχαν επαγγελματικές σχέσεις με την τράπεζα Αττικής;».

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση