Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αντιπαράθεση Δούρου με Μητσοτάκη – Μπακογιάννη για τις πλημμύρες
Αντιπαράθεση Δούρου με Μητσοτάκη – Μπακογιάννη για τις πλημμύρες

Αντιπαράθεση Δούρου με Μητσοτάκη – Μπακογιάννη για τις πλημμύρες

Αιχμηρά απάντησε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα σε σημερινές της κ. Ντόρας περί πολιτικής αδράνειας η οποία κόστισε τις ζωές των κατοίκων στη Δυτ. Αττική, αλλά και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητοστάκη με αφορμή την χθεσινή του ομιλία στη Βουλή όπου έκανε λόγο για «εγκλήματα, μπαζωμένα ρέματα και πλήρη έλλειψη σοβαρών έργων υποδομής», επιρρίπτονταας μάλιστα ευθύνες στην Περιφέρεια ότι δεν προχώρησε σε «έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση».

Από την πλευρά της η κ. κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι εφαρμόζει μονταζιέρας, απαιτώντας πάση θυσία εξιλαστήρια θύματα, «στοχοποιώντας με ανερυθρίαστα». «Οι συμπολίτες μας, που έχουν και μνήμη και κρίση, δεν έχουν να περιμένουν τίποτε καλύτερο από εκεί που επί χρόνια θήτευσαν σε καίριες θέσεις όπως αυτή του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Το Περιβάλλον ήταν ο μεγάλος απών από τους απολογισμούς των θητειών τους», συμπλήρωσε η κ. Δούρου.

«Φαίνεται στα μπαζωμένα ρέματα, στις αδράνειες και την αβελτηρία π.χ. στην υλοποίηση των Σχεδίων Διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας, στη βάση Οδηγίας της ΕΕ από το… 2007»., σχολιάζει η κ. Δούρου πετώντας το «μπαλάκι» στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Την ίδια ώρα, η Περιφερειάρχης Αττικής δεν άφησε ασχολίαστες τις της κ. Ντόρας , η οποία σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε σήμερα ότι ο τέως περιφερειάρχης, κ. Σγουρός «παρέδωσε στην κ. Δούρου πριν από 3 χρόνια την πλήρη εγκεκριμένη μελέτη, η οποία θα προφύλασσε την περιοχή από μεγάλη καταστροφή» και πρόσθεσε ότι ο κ. «κατέθεσε χθες στη Βουλή την της μελέτης και το κόστος 73 εκατομμυρίων ευρώ για να εφαρμοστεί». «Τίποτα από αυτά δεν έγιναν, τόνισε. «Υπάρχει μέγιστη πολιτική ευθύνη της άρνησης, της αδράνειας και πρέπει να αποδοθεί», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση