Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αντιφατικά μηνύματα από ΣΥΡΙΖΑ για συνεργιασίες και νέες εκλογές
Αντιφατικά μηνύματα από ΣΥΡΙΖΑ για συνεργιασίες και νέες εκλογές

Αντιφατικά μηνύματα από ΣΥΡΙΖΑ για συνεργιασίες και νέες εκλογές

Σε αναπροσανατολισμό και τροποποιήσεις στη στρατηγική του εξαναγκάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό την πίεση των δημοσκοπικών ευρημάτων, που καθιστούν σαφές ότι η προοπτική επίτευξης αυτοδυναμίας απομακρύνεται. Ο κ. Αλέξης ς εμφανίσθηκε χθες βέβαιος ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές, για να προσθέσει, όμως ότι «είναι ανοιχτό αν θα γίνει πράξη αυτό που ζητάμε, μια καθαρή εντολή πλειοψηφίας». (KONTRA CHANEL) Στην Κουμουνδούρου αντιλαμβάνονται ότι η «καθαρή εντολή» που έθεσε ο κ. Αλέξης ς ως αίτημα προς τους είναι μάλλον απίθανο να εξασφαλισθεί, ενώ για πρώτη φορά άφησε ο ίδιος ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ένα ΠΑΣΟΚ «απαλλαγμένο από τα βαρίδια».

Παρά το γεγονός ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι τα ποσοστά τους στην προς τις κάλπες θα βελτιωθούν, καθώς θα αυξάνεται η συσπείρωση των ψηφοφόρων τους, άποψη που διατύπωσε και ο κ. , δεν παραγνωρίζουν ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι περίπατος η προεκ μάχη και στις ιδιαίτερες συζητήσεις παραδέχονται ότι η αυτοδυναμία έχει απομακρυνθεί.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι το «τι μέλλει γενέσθαι» την επομένη των εκλογών, επί του οποίου έχουν υπάρξει διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο κ. αναφέρθηκε χθες σε προοπτική επανάληψης της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ και σε ερώτηση για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «η κ. εννηματά μπορεί να μην επωμίζεται η ίδια αμαρτίες του παρελθόντος, κουβαλάει όμως πολλά βαρίδια» και δεν απέκλεισε ενδεχόμενο συνεργασίας εάν «αυτά τα βαρίδια απομονωθούν. Δεν μπορώ να συνεργαστώ ούτε με Σαμαρά, ούτε με Βενιζέλο».

Αναφορά στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατά τη χθεσινή ομιλία του στο Αιγάλεω, όπου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «κυβερνήσεις κουρελούδες, κυβερνήσεις ζόμπι, κυβερνήσεις μιας χρήσεως, με συμμετοχή του Βορίδη, του Ψωμιάδη, του Αδωνι, του Πάγκαλου, του Βενιζέλου, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δείτε».

Αναφορικά με το μετεκλογικό τοπίο, χθες, ο κ. Νίκος δήλωσε από την Πρέβεζα ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας «νέες εκλογές δεν θα γίνουν», σε αντιδιαστολή με τον κ. Νίκο Παππά, ο οποίος είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες (The Press Project) ότι «αν δεν προκύψει καθαρή λύση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά». Βεβαίως, νέα εκ αναμέτρηση είχε αποκλείσει πρόσφατα και ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης (ΣΚΑΪ).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση