Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αντιδράσεις των κομμάτων για τις δηλώσεις Πανούση
Αντιδράσεις των κομμάτων για τις δηλώσεις Πανούση

Αντιδράσεις των κομμάτων για τις δηλώσεις Πανούση

«Είναι μεγάλο θρίλερ αυτό. Επιάζει το νέο Τζέιμς Μποντ κατά πολύ. Τον σβήνει από τον χάρτη. Γιατί τα έχει όλα μέσα. Μόνο μεσαιωνική στοά δεν έχει. Τρομοκρατία, πολιτικούς», ανέφερε o αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση περί απειλών σε βάρος του -ακόμη και «από πολιτικούς που έχουν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις».

Μιλώντας στο για «σκοτεινό θρίλερ», ο κ. Βαρεμένος διερωτήθηκε γιατί οι καταγγελίες αυτές δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας όσο ο κ. Πανούσης ήταν , ενώ έκανε λόγο για «χορό των πρώην»:

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι ένας , ο οποίος γνωρίζει ότι στελέχη του κυβερνητικού κόμματος, όσο είναι υπουργός, έχουν σχέση με τον τρομοκρατία και το αφήνει να περάσει έτσι… Μπορεί να υπάρχει κάτι… Και όταν μπαίνει θέμα κινδύνου ζωής που θέτει ο κ. Πανούσης, τότε αλίμονο. Αλλά δεν τα θεωρώ σοβαρά αυτά όπως εκτυλίσσονται. Και επειδή η χ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, εγώ δεν θέλω να ξεχαστώ με ένα θρίλερ».

Παπαδημούλης: Οι καταγγελίες Πανούση πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σοβαρότητα

Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε από την πλευρά του πως «τα θέματα που θέτουν οι καταγγελίες Πανούση πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σοβαρότητα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός πρέπει «να καταθέσει τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του στις αρμόδιες Αρχές- δικαστικές, αστυνομικές, οικονομικές- οι αρχές αυτές να κάνουν τη δουλειά τους και να ενημερωθεί αρμοδίως ο ελληνικός λαός».

«Μέχρι τότε, όσοι δεν έχουμε γνώση αυτών των στοιχείων, ούτε αρμοδιότητα, να μην κάνουμε δηλώσεις και να αποφύγουμε τον πειρασμό να βάλουμε και αυτό το θέμα σε ένα γαϊτανάκι εμπρηστικής μικροκομματικής αντιπαράθεσης», πρόσθεσε.

: «Εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα από τις καταγγελίες Πανούση»

Όταν ένας πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη καταγγέλλει «παρακράτος και καρκινώματα» υπάρχει ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας στη χ, υποστηρίζει το με ανακοίνωσή του με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση. Το Ποτάμι ζητάει από την Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως προκύπτουν. Ωστόσο τονίζει: «Εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα το οποίο η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να παριστάνει ότι το αγνοεί. Οι καταγγελίες ήταν όντως σε γνώση του Πρωθυπουργού; Αν «ναι» τι έκανε όλους αυτούς τους μήνες;», ενώ καλεί τον κ. Τσίπρα «να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το γνωστό από το παρελθόν «ας πάει στη Δικαιοσύνη» και να πάρει καθαρή θέση». Το Ποτάμι καταλήγει ότι «η λειτουργία παρακράτους (η ύπαρξη του οποίου στο παρελθόν είχε συνδεθεί με την ακροδεξιά) κάνει κάθε δημοκρατικό πολίτη να νοιώθει ρίγη στη σπονδυλική του στήλη».

ΔΗΜΑΡ: Σοβαρό πολιτικό ζήτημα συνιστούν οι καταγγελίες Γιάννη Πανούση

Σοβαρό πολιτικό ζήτημα συνιστούν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, υποστηρίζει σε σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας το γεγονός ότι «γνώστης της όλης υπόθεσης με λεπτομέρειες ήταν και είναι ο διοικητής της ΕΥΠ, οποίος φέρεται να ενημέρωνε τον πρωθυπουργό και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη». «Είναι απαραίτητο οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές να διαλευκάνουν όλες τις σκοτεινές πτυχές. Η κυβέρνηση πρέπει το συντομότερο δυνατό να ρίξει φώς στην υπόθεση ώστε στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, αφενός η πολιτεία να μην κυλήσει εκ νέου σε περιπέτειες με «παιχνίδια» τρομοκρατίας, αφετέρου η κοινωνία να μην αποπροσανατολίζεται από ύποπτες ές και εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα», υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση