Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα
Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα

Ανάμεσα στις αντιδράσεις των βουλευτών που καλούνται να ψηφίσουν τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου και τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές προσπαθεί να ελιχθεί η κυβέρνηση. Στην τελική ευθεία για την ψήφιση των προαπαιτουμένων για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, τα «αγκάθια» πληθαίνουν και, όπως όλα δείχνουν, θα απαιτηθούν λεπτοί χειρισμοί μέχρι την τελευταία στιγμή, την ψηφοφορία της Δευτέρας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις από την πλευρά των βουλευτών. Οπως αναφέρουν, πάντως, από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, τα περιθώρια διορθωτικών παρεμβάσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένα, καθώς η κυβερνητική επιθυμεί την έγκαιρη ολοκλήρωση όλων των βημάτων που μεσολαβούν μέχρι το της 22ας Ιανουαρίου και μια συζήτηση για «ξήλωμα» προβλέψεων του πολυνομοσχεδίου κάθε άλλο παρά βοηθά σε αυτή την κατεύθυνση. Πολύ περισσότερο, δε, που οι νομοθετικές παρεμβάσεις έρχονται ως αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης και συμφωνίας με τους δανειστές.

Πάντως, οι φόβοι κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για αντιδράσεις βουλευτών σε ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου επιβεβαιώθηκαν χθες, καθώς αυτό εισήχθη στην Ολομέλεια και η διαδικασία για την ψήφισή του βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν με επίκεντρο τις αλλαγές στα κριτήρια καταβολής οικογενειακών επιδομάτων, για τις οποίες οι βουλευτές δέχονται μεγάλη πίεση από την εκλογική βάση. Και μάλιστα, μέσα από μια εξέλιξη που αρκετοί εξ αυτών δυσκολεύονται να κατανοήσουν. «Ενώ το ποσό που καταβάλλεται για αυξάνεται, πολλοί τρίτεκνοι και πολύτεκνοι δικαιούχοι βλέπουν να μειώνονται τα χρήματα που λαμβάνουν», ήταν η κριτική που ασκήθηκε χθες.

Στην περίπτωση της βουλευτού Γεωργίας Γεννιά, η δυσαρέσκεια και ο προβληματισμός διατυπώθηκαν και μέσω επιστολής της προς τον πρωθυπουργό. Εκεί, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι θεωρεί δικαιολογημένη την ανησυχία, τη δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία των οικογενειών που πλέον θα αποκλείονται από τη λήψη επιδόματος ή θα λάβουν μειωμένα ποσά. Η βουλευτής φρόντισε να ξεκαθαρίσει, ωστόσο, ότι δεν τίθεται θέμα καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου από την πλευρά της. Τις ίδιες αγωνίες, πάντως, φάνηκε να συμμερίζονται ουκ ολίγοι βουλευτές, οι οποίοι, μάλιστα, εκδήλωσαν δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού, Θεανώς Φωτίου, θεωρώντας ότι είναι οι δικές της επιλογές που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση. Η τελευταία, μιλώντας στη Βουλή και προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποιήσεων: «Πράγματι, οι δύο υψηλότερες εισοδηματικά κατηγορίες θα δουν μειώσεις. Είμαστε εδώ ακόμη και τις μειώσεις αυτές να δούμε πως θα τις αντιμετωπίσουμε», ανέφερε.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση