Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Αντιδρά ο ΟΠΑΠ στην επιβολή τέλους ή φόρου στα τυχερά παιχνίδια του
Αντιδρά ο ΟΠΑΠ στην επιβολή τέλους ή φόρου στα τυχερά παιχνίδια του

Αντιδρά ο ΟΠΑΠ στην επιβολή τέλους ή φόρου στα τυχερά παιχνίδια του

Αντίθετος στ σενάρια επιβολής τέλους ή όποιου επιπλέον φόρου σε οποιοδήποτε παιχνίδι του, είναι ο . Ο γενικός διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας του , Οδυσσέας Χριστοφόρου επισημαίνει ότι τυχούσα επιβολή τέλους ή φόρου στα παιχνίδια της εταιρείας θα επηρεάσει άμεσα την παικτική δραστηριότητα.

Θα μειωθούν κατά πολύ οι στήλες που συμπληρώνονται από τους παίκτες και κατά συνέπεια θα πληγούν τα δημοσιονομικά έσοδα, καθώς θα μειωθεί το που εισπράττει το δημόσιο από τη συμμετοχή του κατά 30% στα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας. Επιπλέον, θα μειωθεί ο εταιρικός φόρος που καταβάλουν η ΟΠΑΠ και το δίκτυο των πρακτόρων της, καθώς και ο φόρος των νικητών.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των πρακτόρων σχετικά με την επιβολή αυτού του φόρου ή τέλους, ο Οδυσσέας Χριστοφόρου επισημαίνει ότι είναι δεδομένο ότι οποιοδήποτε τέλος ή φόρος στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στο δίκτυο της εταιρείας, το οποίο θα πληγεί σημαντικά. Οι 4.500 πράκτορες, οι οικογένειές τους και περισσότεροι απο 20.000 εργαζόμενοι στα πρακτορεία θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικότατα προβλήματα, καθώς δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα νέα και για το λόγο αυτό αλλά για πολλούς ακόμη λόγους η ΟΠΑΠ είναι κάθετα αντίθετη με αυτή την ιδέα.

Ο κ. Χριστοφόρου αναφέρει ότι ο ΟΠΑΠ έχει ενημερώσει την κυβέρνηση για την μη-αποδοτικότητα του τέλους ή του φόρου αυτού, καθώς και για τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει ενώ παράλληλα, έχει καταθέσει συγκεκριμένες που θα πλήξουν τον τζόγο που αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα έξι δισ. . Συνεπώς, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τη μάστιγα του υ τζόγου τα οφέλη του ελληνικού δημοσίου θα είναι πολύ μεγάλα και πιο αποτελεσματικά από το μέτρο που αναφέρεται.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση