Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ανω των 10 εκατ. οι οδικές αφίξεις στην Ελλάδα φέτος
Ανω των 10 εκατ. οι οδικές αφίξεις στην Ελλάδα φέτος

Ανω των 10 εκατ. οι οδικές αφίξεις στην Ελλάδα φέτος

Σε αριθμό ρεκόρ αναμένεται να φθάσουν, φέτος, οι αφίξεις τουριστών από τη Βουλγαρία και την Τουρκία στη χώρα μας ξεπερνώντας, συνολικά τα 2 εκατ.

Η σημαντική αύξηση του αριθμού των τουριστών από τις δύο γειτονικές χώρες αναμένεται να εκτοξεύσει και τις οδικές αφίξεις στην Ελλάδα σε επίπεδα άνω των 10 εκατ. Ηδη, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων οι οδικές αφίξεις για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου αυξήθηκαν κατά 22% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, παρά την πτώση κατά 4% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτικά, βάσει στοιχείων του υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας οι αφίξεις των επισκεπτών από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα για το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 18,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, αγγίζοντας τις 450.000. Η χώρα μας ήρθε δεύτερη στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των Βουλγάρων. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Τουρκία την οποία για το πρώτο εξάμηνο του έτους επισκέφθηκαν 597.000 Βούλγαροι τουρίστες (αύξηση κατά 8,3%). Στην τρίτη και τέταρτη θέση κατατάχθηκαν η Σερβία και τα Σκόπια με αφίξεις 169.000 και 163.000 Βούλγαρων τουριστών αντίστοιχα. Συνολικά για το πρώτο εξάμηνο ο αριθμός των Βούλγαρων που ταξίδεψε στο εξωτερικό αυξήθηκε κατά 9,7% φθάνοντας σε 2,2 εκατ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του βουλγαρικού υπουργείου το 2014 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 866.609 Βούλγαροι τουρίστες. Για φέτος οι αφίξεις, αν διατηρηθεί ο ρυθμός αύξησης του πρώτου εξαμήνου, αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατ. Να σημειωθεί ότι ένα από τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για τους Βούλγαρους τουρίστες είναι και το χαμηλό κόστος των παροχών στις παραλίες σε σχέση με τις ακτές της γειτονικής χώρας στις οποίες όπως ανέφεραν βουλγαρικά δημοσιεύματα οι χρεώσεις για μία ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες έφθασαν φέτος έως και 28,5 ευρώ. Πάντως, και οι Ελληνες επιλέγουν τη Βουλγαρία για τις ταξιδιωτικές τους εξορμήσεις. Η χώρα μας βρίσκεται στη κορυφή της λίστας μεταξύ των αγορών με τους περισσότερους τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία για το πρώτο εξάμηνο με 479.000 αφίξεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση