Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ανησυχητικά τα μηνύματα για τον τουρισμό
Ανησυχητικά τα μηνύματα για τον τουρισμό

Ανησυχητικά τα μηνύματα για τον τουρισμό

Σε δικεκυμένη ζώνη έχει εισέλθει ο ς τουρισμός, με την οικονομική αστάθεια, το μεταναστευτικό ζήτημα, την της Αθήνας λόγω της επανάληψης επεισοδίων, αλλά και το ενδεχόμενο διατάραξης των σχέσεων με τις ΗΠΑ από τον μέχρι στιγμής χειρισμό της υπόθεσης Ξηρού, να αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για τη διατήρηση της ανοδικής πορείας του μοναδικού κλάδου ο οποίος μπορεί να προσφέρει φέτος αποτελέσματα στην εθνική .

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η πιθανή αδυναμία των δήμων και των περιφερειών -μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το αίτημα διάθεσης των αποθεματικών τους- να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους ενόψει των αυξημένων αναγκών που θα έχουν με την έναρξη της αιχμής της τουριστικής περιόδου.

Ηδη ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων () διαπιστώνει αλλαγή κλίματος στις κρατήσεις δύο εκ των βασικών αγορών του ελληνικού τουρισμού, της Γερμανίας και της Βρετανίας. Μπορεί ακόμη να διατηρείται σε οριακά ανοδικά επίπεδα η ροή των κρατήσεων, αλλά η πτώση κατά 26% των κρατήσεων για τη σεζόν από τη γερμανική αγορά τον Μάρτιο αποτελεί ένα άκρως ανησυχητικό δείγμα για τη συνέχεια. Ο θεωρεί βέβαιο ότι όσο δεν κλείνει η με τους εταίρους μας και παρατείνεται η οικονομική αστάθεια της χώρας τόσο θα επηρεάζεται ο ρυθμός ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού. Επιπλέον, η διατήρηση της αβεβαιότητας έχει αναστείλει μέρος των τουριστικών επενδύσεων που προγραμμάτιζαν να υλοποιήσουν επιχειρηματικοί όμιλοι.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση