Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Ανυποχώρητοι οι αγρότες σε όλη τη χώρα
Ανυποχώρητοι οι αγρότες σε όλη τη χώρα

Ανυποχώρητοι οι αγρότες σε όλη τη χώρα

Σκληραίνουν τη στάση τους οι , ζητώντας την απόσυρση των κυβερνητικών προτάσεων για το ασφαλιστικό. Ηδη, από χθες σε πολλά σημεία της χώρας, τα αγροτικά μπλόκα απέκλεισαν για ώρες τους δρόμους, ενώ σήμερα αναμένεται πολλά μπλόκα να προχωρήσουν σε 24ωρο αποκλεισμό των οδικών αξόνων, από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου ώς τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής. Εκπρόσωποι αρκετών μπλόκων διεκδικούν τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη , η οποία θα εξετάσει, παρουσία και αγροτών και κτηνοτρόφων τα αιτήματά τους. Οπως καταγράφεται από τις δηλώσεις των αγροτών και των πρωταγωνιστών των μπλόκων, η επιτυχία των κινητοποιήσεων της 4ης Φεβρουαρίου και η γενικότερη ιδιαίτερα μαζική παρουσία στα αγροτικά μπλόκα έχει «ανεβάσει» το κλίμα και την αυτοπεποίθηση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Στο πνεύμα αυτό, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων «καλεί τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους σε συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα» και διοργανώνει πανελλαδική σύσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας «για τον παραπέρα πανελλαδικό συντονισμό της αγωνιστικής μας δράσης».

Χθες πραγματοποιήθηκε είσοδος πάνω από 350 τρακτέρ στο της Θεσσαλονίκης, αρχικά στην περιοχή του Λευκού Πύργου και στη συνέχεια στην πλατεία Αριστοτέλους, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν από την ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά και από το μπλόκο των Μαλγάρων και του Νησελίου.

Οι αγρότες του Εβρου πάντως χθες αποφάσισαν το άνοιγμα των μπλόκων και των τελωνείων για ένα 24ωρο, προκειμένου να αποφευχθούν τροχαία λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και των χαμηλών θερμοκρασιών, που προκαλούν παγετό και ολισθηρότητα στους δρόμους.

Κλειστά τα Τέμπη

Σχεδόν σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οι αποκλεισμοί δρόμων επεκτάθηκαν χρονικά. Τα Τέμπη παρέμειναν κλειστά έως τις 10 το βράδυ. Εως τις 8 μ.μ. ήταν κλειστή, χθες, η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, στο 110ο χιλιόμετρο, στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας, και το πιθανότερο είναι ότι θα κλείσει και σήμερα από το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα. Το ίδιο προβλέπεται και στο 140ό χιλιόμετρο, στο ύψος της Αταλάντης, και στην Ανθήλη (210ο χιλιόμετρο) λίγο πριν από τη . Στα σημεία αυτά οι αγρότες έκλεισαν χθες τον δρόμο από τις 12.00 έως τις 2 μ.μ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση