Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ανοιχτές οι πύλες του Πολυτεχνείου – Στο κτίριο Γκίνη οι καταληψίες
Ανοιχτές οι πύλες του Πολυτεχνείου – Στο κτίριο Γκίνη οι καταληψίες

Ανοιχτές οι πύλες του Πολυτεχνείου – Στο κτίριο Γκίνη οι καταληψίες

Ανοιχτές είνι εδώ κι λίγη ώρα οι πύλες του Πολυτεχνείου, οι οποίες παρέμεναν από χθες κλειστές, όταν 70 αναρχικοί, αρκετοί από τους οποίους από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και την Αλβανία, προχώρησαν σε του κτιρίου του Ιδρύματος. Οι αντιεξουσιαστές δεν επέτρεψαν την είσοδο των πολιτικών νεολαιών στο ΕΜΠ και απηύθυναν κάλεσμα για συνέλευση (ήταν προγραμματισμένη για χθες στις 8 μ.μ.), προκειμένου, όπως έγραψαν στο Διαδίκτυο, «να στελεχώσουμε το εγχείρημα, να κάνουμε την πράξη και να συγκρουστούμε με τις αστυνομικές δυνάμεις».

Οι εν λόγω αναρχικοί έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, περιοριστεί στο κίνη, το οποίο άλλωστε αποτελούσε και το «ορμητήριό» τους τις τελευταίες ώρες.
Το άνοιγμα των πυλών του Πολυτεχνείου κατέστη δυνατό μετά από παρέμβαση άλλης ομάδας (Ταξική Αντ, Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Οι πρώτοι είχαν πραγματοποιήσε συγκέντρωση στην Εξαρχείων και στη συνέχεια 200 έως 300 άτομα πήγαν στο εσωτερικό του ΕΜΠ ενώ στον ίδιο χώρο κατέληξε και συγκέντρωση μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την Κάνιγγος.
Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε επι ενόψει του αυριανού εορτασμού της επετείου της 17ης Νοεμβρίου καθώς δεν λείπει η ανησυχία ότι ομάδες θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση