Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανεβάζει τους τόνους η Ν.Δ. ενόψει της ΔΕΘ
Ανεβάζει τους τόνους η Ν.Δ. ενόψει της ΔΕΘ

Ανεβάζει τους τόνους η Ν.Δ. ενόψει της ΔΕΘ

Από την ελπίδα που θα ερχόταν, μεταξύ άλλων, με το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», στη μαύρη πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες σε όλα τα επίπεδα: «μαύρο» στην , «μαύρο» στις συντάξεις, «μαύρο» στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Οι συμβολισμοί είναι ισχυροί. Και όπως δείχνει η σκληρή επίθεση της Ν.Δ. στην κυβέρνηση, η Πειραιώς δεν τους αφήνει ανεκμετάλλευτους προκειμένου να θυμίσει τα λόγια και τα έργα της κυβέρνησης ενόψει των εμφανίσεων αμφοτέρων, του Αλ. Τσίπρα και του Κυρ. Μητσοτάκη, στη .

Η σημειολογία έχει τη σημασία της. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. κατά τη χθεσινή εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να προβάλει μακροσκελές βίντεο με παλαιές του πρωθυπουργού, προκειμένου να αναδείξει το κοντράστ ρητορικής και πεπραγμένων του Αλ. Τσίπρα. Η ξεκίνησε από… μαύρο στην οθόνη, χρώμα το οποίο ο ταύτισε με τον πρωθυπουργό, μιλώντας για «μαύρα λεφτά συγκεκριμένου υποψηφίου για τηλεοπτική άδεια για τα οποία μίλησε ο Εθν. Αμυνας, μαύρο στη ζωή των εργαζομένων στα κανάλια που θα κλείσουν, μαύρο στην καθημερινότητα των πολιτών, μαύρο στην αλήθεια». Η του κ. Κουμουτσάκου έστρωσε και επισήμως το χαλί της εκστρατείας που έχει αρχίσει η Ν.Δ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο να αναδείξει την «αναξιοπιστία και τα ψέματα» του πρωθυπουργού και βασικό σύνθημα το «ένα ψέμα ανά τρία λεπτά».

Η αντεπίθεση θυμίζει προεκλογικού τύπου εκστρατεία και οι ολομέτωπες επιθέσεις, σε όλα τα πεδία της κυβερνητικής πολιτικής που επιδεινώνει την καθημερινότητα των πολιτών, θα κλιμακωθούν ενόψει των εμφανίσεων Τσίπρα και Μητσοτάκη στη . Στην Πειραιώς θα υπενθυμίζουν δημοσίως ότι ο επιστρέφει στον τόπο των υποσχέσεων και μάλιστα σε μια δύσκολη για την κυβέρνηση συγκυρία, την οποία επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ και η αδυναμία του ενός στους δύο πολίτες να πληρώσουν τους φόρους. Πριν συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την προσωπική επίθεση του προέδρου της Ν.Δ. στον πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ευθύνες του, η Πειραιώς ανέβασε κι άλλο τους τόνους σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας «προκαλεί αγανάκτηση και ανησυχία στους πολίτες» και χαρακτηρίζοντάς τον πρωθυπουργό «που λέει ψέματα πριν ακόμα μιλήσει».

Την ίδια , οι Χρ. Σταϊκούρας και Απ. Βεσυρόπουλος κατηγορούσαν την κυβέρνηση για « απάτη», επαναφέροντας το βασικό σημείο της κριτικής της Ν.Δ. στην της κυβέρνησης που δεν είναι άλλο από την υπερφορολόγηση. Προς τεκμηρίωση της διαπίστωσής τους ότι οι Eλληνες έχουν εξαντληθεί από τους φόρους, υπενθύμισαν τα πρόσφατα στοιχεία της .Γ. Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τα οποία τα φορολογικά χρέη των πολιτών προς το κράτος έχουν αυξηθεί κατά 6,7 δισ. από την αρχή του έτους, ενώ φρόντισαν να θυμίσουν ότι ένας στους δύο Ελληνες χρωστάει στην εφορία και ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε 800 κατασχέσεις την ημέρα. Επανέλαβαν δε το βασικό πρόταγμα της Ν.Δ. για την ανάγκη ενός άλλου μείγματος οικονομικής πολιτικής με βασικό πυλώνα τη μείωση των φόρων και την εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση