Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ανεβάζει τους τόνους η Πλατφόρμα
Ανεβάζει τους τόνους η Πλατφόρμα

Ανεβάζει τους τόνους η Πλατφόρμα

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στην iskra.gr, που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας, η κυβέρνηση καταγγέλλεται ότι «παρέδωσε, και μάλιστα έναντι ευτελούς τιμήματος, τα 14 περιφερειακά -φιλέτα της χώρας, λάφυρο στα γερμανικά συμφέροντα». Γίνεται αναφορά στο ίδιο κείμενο σε «απαράδεκτη και διάτρητη απόφαση», και στην «πρώτη ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα που υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», η οποία χαρακτηρίζεται ως «εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα» και «μεγάλο και μάλλον ανέλπιστο “δώρο” στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, προφανώς εις ανταπόδοση των υπηρεσιών τους στη συνομολόγηση του νέου κατάπτυστου μνημονίου».

Την πλήρη αντίθεση της εσωκομματικής ς με την ασκούμενη πολιτική εξέφρασε το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, κ. Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος ξεκαθάρισε () ότι «εμείς μνημόνια δεν υπηρετούμε». Ο κ. Λεουτσάκος, ουσιαστικά, προεξόφλησε ότι εάν η κυβερνητική αποφασίσει να κινηθεί προς την του αιτήματος παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, οι βουλευτές που πρόσκεινται στην Πλατφόρμα θα καταψηφίσουν, κάτι που, άλλωστε, έχει διαφανεί και από την έως τώρα στάση τους στις ψηφοφορίες για το νέο και τα προαπαιτούμενα.

Η εσωκομματική τηρεί για την ώρα στάση αναμονής, προκειμένου να δει ποιες θα είναι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο, ωστόσο αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να αυξήσει την πίεσή της με αιχμή το αίτημα επαναδραστηριοποίησης των κομματικών οργάνων.

Αφήνεται, μάλιστα, να εννοηθεί ότι γεννάται ζήτημα νομιμοποίησης για αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση ερήμην του κόμματος. Ηταν ενδεικτική η χθεσινή δήλωση του κ. Λεουτσάκου ότι «κάποιοι έχουν βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κατάψυξη και θέλουν να τον καταργήσουν», ενώ, στο ίδιο μήκος κύματος, πρόσθεσε ότι «μεγάλες πολιτικές επιλογές συζητούνται είτε με τη μορφή διαρροής, είτε με στελεχών. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συζητήσει ή σχεδιάσει καμία από αυτές τις επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι έχει καταργήσει και ακυρώσει το κόμμα. Ο πρωθ είναι και πρόεδρος του κόμματος, τέτοιες πολιτικές πρωτοβουλίες έχουν έναν στόχο που πρέπει να συζητηθεί, πρώτον και κύριον, στα όργανα του κόμματος».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση