Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανενόχλητοι, εντείνουν τη δράση τους οι αναρχικοί
Ανενόχλητοι, εντείνουν τη δράση τους οι αναρχικοί

Ανενόχλητοι, εντείνουν τη δράση τους οι αναρχικοί

‘Εξρση των περισττικών βίας και ανομίας σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Χθες το πρωί γυαλιά καρφιά έκαναν τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου αναρχικοί, με αίτημα την παροχή άδειας στον Κουφοντίνα και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Το βράδυ του Σαββάτου άγνωστοι έριξαν περισσότερες από 30 βόμβες μολότοφ σε κλούβα των ΜΑΤ που μετέφερε αστυνομικούς την ώρα που σχολούσαν από διατεταγμένη υπηρεσία στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη – χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ζήτησε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Επίσης χθες, μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν σε γραφείο καθηγητή του ΕΜΠ, διαμαρτυρόμενοι «για τις εξορύξεις πετρελαίου στην Ηπειρο».

Ειδικότερα, χθες το πρωί αναρχικοί εισέβαλαν στο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου που στεγάζεται στην πλατεία Κάνιγγος και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο και sτο του κτιρίου, ενώ έσπασαν και ένα ΑΤΜ. Στη συνέχεια έριξαν στην είσοδο φέιγ βολάν φωνάζοντας το σύνθημα «Λευτεριά στον Κουφοντίνα» και αποχώρησαν ανενόχλητοι.

\Υπενθυμίζεται ότι ο εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης , έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού Δημήτρης Κουφοντίνας, έχει αιτηθεί νέα, τρίτη κατά σειρά άδεια, από τη φυλακή, αλλά το αίτημά του δεν έχει κριθεί λόγω αδυναμίας συγκρότησης του αρμοδίου συμβουλίου των φυλακών. Ο «Λουκάς» της βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα σε απεργία πείνας ζητώντας τακτική άδεια και κατάργηση του «εισαγγελικού βέτο». Επρόκειτο να λάβει άδεια στις αρχές Απριλίου, αλλά αυτό δε συνέβη καθώς ο εισαγγελέας και ο αναπληρωτής του, που συμμετέχουν στο συμβούλιο, ζήτησαν να εξαιρεθούν από τη διαδικασία. Στον πρώτο, που ενέκρινε την πρώτη άδεια, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη, ενώ ο δεύτερος, που χορήγησε τη δεύτερη, βρίσκεται υπό πειθαρχικό έλεχγο. Το αίτημά τους έγινε δεκτό, με το συμβούλιο των φυλακών να είναι υπό συγκρότηση. Τυπικά πάντως, όπως επισημάνθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το αίτημα αδείας του Κουφοντίνα εκκρεμεί.

Παράλληλα, επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση με μολότοφ εναντίον κλούβας που μετέφερε διμοιρία των ΜΑΤ, κοντά στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο. Ζητεί να διεξαχθεί έρευνα από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης. Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κ. Θ. Τσαϊρίδης, είχε κατηγορήσει την πολιτική ηγεσία για πλήρη αδιαφορία. «Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, να κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους 20 αστυνομικοί και να μην ιδρώνει το κανενός», είχε τονίσει.

Λίγο αργότερα χθες, μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν στο γραφείο του καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καλιαμπάκου και γνωστοποίησαν την έφοδο, με ανάρτησή τους σε του αντιεξουσιαστικού, κάνοντας λόγο για «τις εξορύξεις πετρελαίου στην Ηπειρο», που θα «μετατρέπουν τις ελληνικές θάλασσες σε πετρελαϊκό κόμβο της Ανατολικής Μεσογείου», με υψηλό τον κίνδυνο ατυχήματος.

Πολιτική αντιπαράθεση

Στο μεταξύ, πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε χθες, μετά το πρόσφατο μπαράζ βίαιων περιστατικών. Ο αρχηγός της Ν.Δ. χαρακτήριζε τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό της βίας και της ανομίας», ενώ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση προκλητικά ανέχεται τη δράση αναρχικών παρακρατικών ομάδων. «Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης επιλέγουν να καλλιεργούν και να εμπορεύονται μικροπολιτικά τον τρόμο», απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκας, σημειώνοντας ότι είναι «καθημερινές οι επιτυχίες της στην πάταξη της εγκληματικότητας».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση