Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΝΕΛ: Εγγυητές ξανά με «κόκκινες γραμμές»
ΑΝΕΛ: Εγγυητές ξανά με «κόκκινες γραμμές»

ΑΝΕΛ: Εγγυητές ξανά με «κόκκινες γραμμές»

«Εγγυητές και στην αυριανή κυβέρνηση», με τις «κόκκινες γραμμές» τους στα , στα θέματα της Ορθοδοξίας και της προστασίας της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας, δηλώνουν ότι θα παραμείνουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, σε που εξέδωσαν αμέσως μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή εκλογών, στην οποία υπογραμμίζουν ότι ο ελληνικός λαός θα αποφανθεί με την ψήφο του για την κυβέρνηση που επιθυμεί.

Παράλληλα, καθίσταται σαφές ότι oι Ανεξάρτητοι Ελληνες ευθυγραμμίζονται με την προσέγγιση του κ. Αλέξη σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και συμφώνησαν να προχωρήσουν κατευθείαν σε εκλογές με τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Θάνου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ότι το κόμμα του ζητεί την άμεση διεξαγωγή των εκλογών υπό υπηρεσιακή κυβέρνηση και δεν θα συμμετάσχει σε διάλογο για τον σχηματισμό άλλου τύπου συμμαχικής, διακομματικής ή οικουμενικής κυβέρνησης.

Σε συνέντευξη Τύπου στη , την οποία επισκέφθηκε χθες, στο πλαίσιο της διαχείρισης του προβλήματος του κύματος μεταναστών, ο κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε επίσης ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα πάρουν μέρος στις εκλογές αυτόνομα, «δεσμευόμενοι, όμως, προεκλογικά ότι μετά τις εκλογές θα ξανασυνεργαστούν σε κυβερνητικό επίπεδο με τον και τον Αλέξη ».

Η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος θα κινηθεί σε μια λεπτή ισορροπία αποβλέποντας πρωτίστως στη διασφάλιση της εισόδου στη Βουλή και ταυτόχρονα στην αποτροπή της απώλειας αντιμνημονιακών ψηφοφόρων τη στιγμή που το κόμμα δεσμεύεται να συνεχίσει τη με τον και, άρα, να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους και να εργαστεί για την εφαρμογή του μνημονίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλή πρόσβαση στην Μ. Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/CP7LgdXr2z… -

  • Nέα πεζοδρόμια από Σκιάθο μέχρι Κουκουναριές κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/uJfkC7WUBm… -

  • Αφιέρωμα -ύμνος του National Geographic Romania στη Θεσσαλία #NationalGeographicRomania - https://t.co/h2iK04yl8z -

"Αλιεύοντας" την είδηση