Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Άνδρες, νυν ή πρώην καπνιστές, πλήττει κυρίως ο καρκίνος του πνεύμονα στην Ελλάδα
Άνδρες, νυν ή πρώην καπνιστές, πλήττει κυρίως ο καρκίνος του πνεύμονα στην Ελλάδα

Άνδρες, νυν ή πρώην καπνιστές, πλήττει κυρίως ο καρκίνος του πνεύμονα στην Ελλάδα

Ο του πνεύμονα αποτελεί το πιο συχνό νεσμα παγκοσμίως, με σχεδόν 2 εκατομμύρια νέους ασθενείς να διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 15% όλων των νέων ασθενών με κακοήθεια. Στην έχει υπολογισθεί ότι 6.500 άτομα χάνουν κάθε χρόνο τη τους από αυτή τη μορφή καρκίνου, που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο κάπνισμα.

Αυτά ανέφεραν, σήμερα, οι επιστήμονες, ενόψει του 5ου Διεθνούς Συνέδριου για τον Καρκίνο του Πνεύμονα, που θα πραγματοποιηθεί στην , το διάστημα από 18 έως 20 Ιανουαρίου , υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που διοργανώθηκε με αφορμή την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, ο νσταντίνος Συρίγος, καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας, ανέφερε πως «τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν κάνει σημαντικά βήματα προς την καλύτερη κατανόηση των μηχανισμών καρκινογένεσης, την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα, η έρευνα για τον οποίο, κατά γενική ομολογία, πρωτοπορεί στην επιστημονική εξέλιξη».

Όπως είπε, είναι σημαντικό πως η χ μας βρίσκεται στην πρωτοπορία της έρευνας στον καρκίνο του πνεύμονα και ότι οι περισσότερες από τις νεότερες θεραπείες είναι διαθέσιμες και στην , σε εξειδικευμένα ογκολογικά κέντρα.

Ωστόσο τόνισε, πως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι όλες κατάλληλες για όλους τους ασθενείς. Συγκεκριμένες υπο-ομάδες ασθενών με καρκίνο ωφελούνται από συγκεκριμένες στρατηγικές αντιμετώπισης.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση