Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Αναβρασμός στους συνταξιούχους της Εθνικής – Δεν καταβλήθηκαν οι επικουρικές συντάξεις
Αναβρασμός στους συνταξιούχους της Εθνικής – Δεν καταβλήθηκαν οι επικουρικές συντάξεις

Αναβρασμός στους συνταξιούχους της Εθνικής – Δεν καταβλήθηκαν οι επικουρικές συντάξεις

Χωρίς επικουρική έχουν μείνει περίπου 16.500 συνταξιούχοι του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας καθώς το Ταμείο απέτυχε να καταβάλει εγκαίρως τη Δεκεμβρίου, που μέχρι σήμερα καταβάλλεται στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους συλλόγους συνταξιούχων της Τράπεζας επικρατεί αναβρασμός ενώ από τη Δευτέρα αναμένονται και . Σε Γενική Συνέλευση, προ ημερών, ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος είχε δηλώσει… αλληλέγγυος προς τους διαμαρτυρόμενους, χωρίς πάντως να έχει γίνει γνωστή κάποια σχετική πρωτοβουλία του Υπουργείου.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τη στιγμή που η , ο κύριος αιμοδότης του φορέα, διέκοψε οριστικά τη χρηματοδότηση, στην προσπάθεια εξυγίανσης των οικονομικών της, βάσει και των κατευθυντηρίων γραμμών του SSM και του μεγαλομετόχου της Τράπεζας που δεν είναι άλλος από το ΤΧΣ.

Για το Ταμείο, που μόλις το 18% των δαπανών του για συντάξεις καλύπτεται από τις των εργαζομένων και το υπόλοιπο καλυπτόταν από την επιδότηση της Εθνικής, οι επιλογές ήταν ή το βαθύ των επικουρικών ή η δρομολόγηση ένταξης των ασφαλισμένων στο Ενιαίο Επικουρικό. Ωστόσο, παρά τις σχετικές πρωτοβουλίες της διοίκησης της Τράπεζας, και την πρότασή της να αναλάβει την κάλυψη μέρους των, μεγάλων, απωλειών που θα υπάρξουν, δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει. Σε πρόσφατη επιστολή του προς τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους ο Διευθ. Σύμβουλος της ΕτΕ κ. Λ. Φραγκαιδάκης σημείωνε πως «επιμονή σε μη ρεαλιστικές προτάσεις δεν συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οδηγούσε χωρίς #δίπλωμα   #δίπλωμα - https://t.co/7UhwKUJy6z -

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

"Αλιεύοντας" την είδηση