Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Αναβάλλεται επ’ αόριστον η μεταφορά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης
Αναβάλλεται επ’ αόριστον η μεταφορά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης

Αναβάλλεται επ’ αόριστον η μεταφορά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης

Την της κυβέρνησης να αναβάλλει για το απώτερο μέλλον την υλοποίηση της επιλογής για «μεταφορά» του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης από το Εσωτερικών στο Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε σήμερα ο κ. . Βούτσης με παρέμβασή του στη Βουλή.

Ο Εσωτερικών μίλησε συγκεκριμένα για απόσυρση της σχετικής τροπολογίας από το νομοσχέδιο για τις , η συζήτηση επί του οποίου συνεχίζεται από το πρωί σήμερα εν μέσω πολιτικών εντάσεων εξ αφορμής τόσο των εκτρόπων που καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο διάστημα, όσο και ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου, που χαρακτηρίζονται ευνοϊκές για φυλακισμένους τρομοκράτες.

Η Δ μίλησε για ανεπίτρεπτη κυβερνητική «προχειρότητα» και υπέβαλε αίτημα ταχύτατης ενημέρωσης της Βουλής για το θέμα της δημόσιας ασφάλειας.

«Η κυβέρνηση αποσύρει την τροπολογία και σε εύλογο χρόνο, που δεν μπορούμε τώρα να προσδιορίσουμε, θα συζητήσουμε το θέμα, έχοντας δει όλες τις πλευρές που έουν σχέση με σειρά διοικητικά ζητήματα», είπε ο Εσωτερικών.

Αμέσως, σε παρέμβασή του ο εισηγητής της ΝΔ Β. Κικίλιας τόνισε ότι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης τίθεται «σοβαρό θέμα», επέκρινε τον υπουργό ότι σχετική ανακοίνωση είχε κάνει πριν από την ενημέρωση της Βουλής στα ΜΜΕ, και στράφηκε κατά του κυβερνώντος κόμματος για τις υπό συζήτηση ρυθμίσεις του νομοσχεδίου: «Χθες το βράδυ στο Πολυτεχνείο και έξω από τη Βουλή γινόταν χαμός. Ελίναι καθαρό ιδεολογικό ζήτημα για ΣΥΡΙΖΑ η του δράστη. Επιχειρείτε να αφήσετε ελεύθερους εγκληματίες και τρομοκράτες, για λόγους δήθεν αποσυμφόρησης των φυλακών».

«Η της κυβέρνησης να προχωρήσει με σφικτό σχήμα –που «προϋποθέτει» αλλαγές στην διάρθρωση υπηρεσιών, είναι σταθερή και με βάση αυτή κινούμαστε», σχολίασε ο κ. Βούτσης και συνέχισε: «Μετά από εύλογο διάστημα θα κάνουμε απολογισμό και θα δούμε ποιές αλλαγές ενδεχομένως μπορούν να προκύψουν είτε στην κατεύθυνση της τροπολογίας, είτε προς άλλες.
Παραλλήλως, όμως, ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε και όλα όσα ελέχθησαν το τελευταίο διάστημα για την ύπαρξη ενδοκυβερνητικών τριβών: Η απόσυρση της τροπολογίας, ανέφερε χαρακτηριστικά, «βγάζει οποιαδήποτε υπόνοια ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με υποτιθέμενες ενδοκυβερνητικές διαφωνίες. Το αφήγημα δεν ήταν πραγματικό». Υπενθυμίζεται ότι η «μεταφορά» του Δημόσιας Τάξης είχε συνδυαστεί με έντονη φημολογία για διαφωνίες των κ. Νούτση και Πανούση, ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των πρόσφατων ταραχών στην πρωτεύουσα.

«Δεν τιμά την κυβέρνηση το γεγονός ότι υπό την πίεση υπουργικών δηλώσεων, εντός μίας εβδομάδος αποσύρετε την τροπολογία», σημείωσε ο κ. . «Αυτό δείχνει πρωτοφανή προχειρότητα και έλειψη προετοιμασίας. Υπάρχει μια εσωτερική διαπάλη υπουργών, και όπως καταλαβαίνω, εσείς επικρατήσατε».

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι ο κ. Μητσοτάκης με την ευκαιρία ζήτησε άμεση ενημέρωση της Βουλής από τους δύο υπουργούς (Βούτση και Πανούση) για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους: «Ζητώ άμεσα από τον υπουργό, να έρθει με τον αναπληρωτή υπουργό  σε ειδική συνεδρίαση, προκειμένου να ενημερώσουν την επιτροπή ως προς το πώς το Υπουργείο αντιλαμβάνεται την τήρηση της δημόσιας τάξης. Είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς έξαρσης βίας στην πόλη».

Παίρνουμε τις ευθύνες μας» κατέληξε ο υπουργός,«ως προς τον τρόπο αστυνόμευσης με πλήρη συνεργασία με την της ΕΛΑΣ. Προσπαθούμε εν μέσω πιέσεων, από ορισμένους χώρους μικρούς, να ανταποκριθούμε».

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση