Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αναστολή μαθημάτων για μια μέρα σε όλα τα ΑΕΙ προτείνει ο πρύτανης του ΕΜΠ
Αναστολή μαθημάτων για μια μέρα σε όλα τα ΑΕΙ προτείνει ο πρύτανης του ΕΜΠ

Αναστολή μαθημάτων για μια μέρα σε όλα τα ΑΕΙ προτείνει ο πρύτανης του ΕΜΠ

Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση καταδεικνύει η πρόταση του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ιωάννη Γκόλια, «να εισηγηθεί η Σύγκλητος του ΕΜΠ στην προσεχή Σύνοδο Πρυτάνεων, να ανασταλούν τα μαθήματα για μια ημέρα σε όλα τα Πανεπιστήμια με ταυτόχρονες συνεντεύξεις Τύπου και διαβήματα στην Πολιτεία σε σχέση με την οικτρή οικονομική κατάσταση των Ελληνικών Πανεπιστημίων».

Σε περίπτωση που αυτό δεν εγκριθεί από τη Σύνοδο, πρότεινε, το ΕΜΠ να προχωρήσει μόνο στις συγκεκριμένες ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής Συγκλήτου, όπου συζητήθηκε το θέμα του προϋπολογισμού του ΕΜΠ για το έτος 2016, ο κ. Γκόλιας, υπογράμμισε την ανάγκη «να υπάρξει έντονη διαμαρτυρία προς την Πολιτεία για άμεση αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης». Ο Πρύτανης εισηγήθηκε τακτικό προϋπολογισμό αυξημένο κατά περίπου 2 εκατομμύρια σε σχέση με τον αντίστοιχο αρχικό προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους, επισημαίνοντας όμως, ότι «παρά την αύξηση ο τακτικός προϋπολογισμός δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες του Ιδρύματος».

Η της Συγκλήτου διεκόπη από ομάδα φοιτητών «με παράλληλη βίαια απόσπαση εγγράφων από έναν από αυτούς». Η Πρυτανεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «όλα τα θέματα όσο δύσκολα κι αν είναι πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολιτισμένο και ακαδημαϊκό τρόπο».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση