Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΥΓΕΙΑ / Αναστολή επίσχεσης εργασίας από τους γιατρούς
Αναστολή επίσχεσης εργασίας από τους γιατρούς

Αναστολή επίσχεσης εργασίας από τους γιατρούς

Δωρεάν μπορούν να επισκέπτονται από σήμερα οι ασφαλισμένοι τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι ανέστειλαν την επίσχεση παροχής υπηρεσιών. Ο λόγος της αναστολής είναι να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Κατά τη συνάντηση, οι έλαβαν δεσμεύσεις, μεταξύ άλλων, για εξόφληση ιατρικών πράξεων και επισκέψεων του Μαρτίου εντός των επόμενων ημερών και του Απριλίου τον Σεπτέμβριο. Μετά τις 15 Αυγούστου θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση για τη σύναψη νέας σύμβασης μεταξύ γιατρών και ΕΟΠΥΥ, η οποία και θα ισχύσει έως την υλοποίηση του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πάντως, οι παραμένουν σε «αγωνιστική» εγρήγορση, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση υπαναχώρησης του υπουργείου θα εξαγγείλουν δυναμικές από την 1η Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις ακόμα και από στελέχη του υπουργείου Υγείας εκφράζονται για τη «σκέψη» του αρμόδιου υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να «τιμωρεί» με συμμετοχή στο κόστος της θεραπείας όσους νοσήσουν από καρκίνο και δεν έχουν υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος .γ. Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, με ανάρτηση στο Facebook αναφέρει ότι η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας «δεν πρέπει να αφήνεται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, που δίνουν λάθος σήματα στην και ενισχύουν τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη περί προσωπικής ευθύνης για την υγεία».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βλάβη στο νέο #ρολόι του σιλό Βόλου #ρολόι - https://t.co/Y94faEAKiV -

  • Κ. Παπανάτσιου: Στη Βουλή ερωτήματα σχετικά με την αδειοδότηση της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βόλο… - https://t.co/phMHXet24H -

  • Συνάντηση Δ.Σ. του Δι.Κε.Πρ.Ε. με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ και την υφυπουργό Υγείας #ΔΙΚΕΠΡΕ - https://t.co/Gnn64RnNhy -

"Αλιεύοντας" την είδηση