Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Twitter για το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης
Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Twitter για το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Twitter για το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης

Με νρτήση του στο twitter ο πρωθυπουργός σχολίασε το επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» που εξήγγειλε το . «Η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας αλλά κοινωνικής ς.

Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής ς αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του μαζί με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ς των νέων που εξήγγειλε σήμερα η Υπουργός Εργασίας είναι η πρόθεση μας να φέρουμε στο προσκήνιο την ελπίδα, να επενδύσουμε σε αυτήν. Ο δυναμισμός των νέων μας θα αλλάξει τη χ. Τους εύχομαι καλές γιορτές».

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση του παραπέμπει στην ιστοσελίδα της ς στην οποία αναφέρεται ότι :

Η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, σε κάθε εγγεγραμμένο στον , μη επιδοτούμενο άνεργο, ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι ο άνεργός να ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ την 31η Οκτωβρίου 2017 και να εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου έως σήμερα.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι του Επιδόματος Νεανικής Αλληλεγγύης ανέρχονται σε περίπου 55.000 άτομα και για τη χορήγηση του ποσού έχει δεσμευθεί κονδύλι άνω των 20.000.000 ευρώ.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση