Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Διευκρινίσεις από την κ. Θάνου
Διευκρινίσεις από την κ. Θάνου

Διευκρινίσεις από την κ. Θάνου

Αναλυτικές εξηγήσεις για την επιλογή της να «αποσυρθεί» από τη διενέργεια της πειθαρχικής έρευνας σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, αλλά και για την υποβολή μήνυσης σε βάρος του συνταγματολόγου Σταύρου Τσακυράκη δίνει, με τρισέλιδη , η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Ο λόγος αυτής της –ασυνήθιστης για πρόεδρο του Αρείου Πάγου– ενέργειας είναι, όπως η ίδια επισημαίνει, η ευρεία παραπληροφόρηση γύρω από το πρόσωπό της, εξαιτίας της μάχης που δίνει με τα μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

«Με αφορμή τις συνεχιζόμενες βολές κατά του θεσμού του προέδρου του Αρείου Πάγου από ορισμένα πρόσωπα, τα οποία παραπληροφορούν τους Ελληνες , επειδή προφανώς “ενοχλούνται” διότι, με την ευσυνείδητη των καθηκόντων μου, εμποδίζω μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα, επιβάλλεται να επισημάνω τα εξής», αναφέρει η κ. Θάνου και εν συνεχεία αναφέρεται στην πειθαρχική έρευνα που διέταξε και αρχικά επρόκειτο να διενεργήσει η ίδια σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών Γ. Τσατάνη σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου. Η κ. Θάνου τονίζει ότι, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, έχει δικαίωμα να διατάξει έρευνα και να την διενεργήσει η ίδια. Ωστόσο, όπως σημειώνει, την ανέθεσε τελικά σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου «για τη διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπιστίας τόσο της θεσμικής μου θέσης όσο και της Δικαιοσύνης».

Η κ. Θάνου υποστηρίζει ότι η μεροληψία που της αποδίδει η κ. Τσατάνη, ζητώντας την εξαίρεσή της, είναι αβάσιμη διότι, «εάν οι τυπικές υπηρεσιακές σχέσεις (σ.σ. με τον κ . Παπαγγελόπουλο) ή η απλή γνωριμία» (σ.σ. με τους Κύπριους αξιωματούχους) εκτιμηθούν ως λόγοι εξαίρεσης, τότε «όλοι οι θα πρέπει να εξαιρούνται».

Ως προς τη κατά του κ. Τσακυράκη, αναφέρει ότι έχει δικαίωμα να καταμηνύσει πρόσωπο που προσβάλλει την προσωπικότητά της. Τέλος, η κ. Θάνου αναφέρεται και στην που έστειλε στην πρόεδρο του Φώφη Γεννηματά, αναφορικά με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το για τη κατά του κ. Τσακυράκη και τη δριμεία κριτική που είχε ασκήσει σε βάρος της ο Ευ. Βενιζέλος. Η πρόεδρος του είχε καταλογίσει στην κ. Θάνου απόπειρα παρέμβασης στο κοινοβουλευτικό , «κατηγορία» την οποία αρνείται η κ. Θάνου διευκρινίζοντας ότι απλώς «εξέφρασε την απορία της για το γεγονός ότι συγκεκριμένο κόμμα της ήσσονος αντιπολίτευσης εξέδωσε δελτίο Τύπου για προσωπική-ιδιωτική διαφορά».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση