Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Aνάκτηση πινακίδων Ι.Χ. με λιγότερα χρήματα εξετάζει το ΥΠΟΙΚ
Aνάκτηση πινακίδων Ι.Χ. με λιγότερα χρήματα εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Aνάκτηση πινακίδων Ι.Χ. με λιγότερα χρήματα εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

στικότερη ντιμετώπιση για όσους έχουν καταθέσει πινακίδες και θέλουν να ενεργοποιήσουν τα οχήματά τους μέσα στο έτος, με μικρότερη από τη συνολική ετήσια επιβάρυνση, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Ποσό που ξεπερνά 754 εκατομμύρια εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι έχει απολέσει από τα τέλη κυκλοφορίας από το 2009 έως σήμερα, εξαιτίας του κύματος καταθέσεων πινακίδων.

Τα στοιχεία για τα οποία το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι αφορούν μόνο στα τέλη κυκλοφορίας, διαβιβάστηκαν στη μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο ς των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χαρίσιος Κάτανας επισημαίνοντας ότι η οικονομική έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και ότι η επιβολή των τεκμηρίων διαβίωσης και φόρου πολυτελείας στα υψηλού κυβισμού, αντί να επιφέρει αύξηση των εσόδων στα ταμεία του κράτους, προκάλεσε κύματα καταθέσεων πινακίδων στις εφορίες.

Όπως αποκαλύπτει στο έγγραφό της η κ. άντια , το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα μιας ελαστικότερης αντιμετώπισης, που θα έδινε τη δυνατότητα σε όσους έχουν καταθέσει πινακίδες και θέλουν να επαναενεργοποιήσουν τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του έτους, να μπορούν να το κάνουν με μικρότερη από τη συνολική ετήσια επιβάρυνση.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση