Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Aνάκτηση πινακίδων Ι.Χ. με λιγότερα χρήματα εξετάζει το ΥΠΟΙΚ
Aνάκτηση πινακίδων Ι.Χ. με λιγότερα χρήματα εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Aνάκτηση πινακίδων Ι.Χ. με λιγότερα χρήματα εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

στικότερη ντιμετώπιση για όσους έχουν καταθέσει πινακίδες και θέλουν να ενεργοποιήσουν τα οχήματά τους μέσα στο έτος, με μικρότερη από τη συνολική ετήσια επιβάρυνση, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Ποσό που ξεπερνά 754 εκατομμύρια εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι έχει απολέσει από τα από το 2009 έως σήμερα, εξαιτίας του κύματος καταθέσεων πινακίδων.

Τα στοιχεία για τα οποία το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι αφορούν μόνο στα , διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από που είχε καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χαρίσιος Κάτανας επισημαίνοντας ότι η έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και ότι η επιβολή των τεκμηρίων διαβίωσης και φόρου πολυτελείας στα υψηλού κυβισμού, αντί να επιφέρει αύξηση των εσόδων στα του κράτους, προκάλεσε κύματα καταθέσεων πινακίδων στις εφορίες.

Όπως αποκαλύπτει στο έγγραφό της η κ. , το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα μιας ελαστικότερης αντιμετώπισης, που θα έδινε τη δυνατότητα σε όσους έχουν καταθέσει πινακίδες και θέλουν να επαναενεργοποιήσουν τα οχήματά τους κατά τη διάρκεια του έτους, να μπορούν να το κάνουν με μικρότερη από τη συνολική ετήσια επιβάρυνση.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση