Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Ανακοίνωση πρώην προέδρων δικηγορικών συλλόγων για «8»
Ανακοίνωση πρώην προέδρων δικηγορικών συλλόγων για «8»

Ανακοίνωση πρώην προέδρων δικηγορικών συλλόγων για «8»

Τον σεβασμό από την της απόφασης της επιτροπής που χορήγησε σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, ζητούν έντεκα πρώην πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων.

Σε ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι «οι διεθνείς και νομολογιακοί κανόνες είναι τυπολατρικά απαραβίαστοι από κάθε που θέλει να σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της, και δεν επιδέχονται κοντόφθαλμες, αψυχολόγητες, ευκαιριακές και υποσχετικές πολιτικές».

Οι υπογράφοντες ζητούν, ιδιαίτερα από την παρούσα κυβέρνηση, να σεβαστεί την απόφαση της Επιτροπής Ασύλου δεδομένου ότι τα μέλη των επιτροπών προσδιορίστηκαν από τον «καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα». Σχολιάζοντας την απόφαση, οι έντεκα πρώην πρόεδροι επισημαίνουν ότι η «θεμελιώνει απόλυτα τους λόγους για τους οποίους χορήγησε στον Τούρκο στρατιωτικό, ενώ παράλληλα περιγράφει με λεπτομερειακή σαφήνεια το καθεστώς που επικρατεί σήμερα στη γείτονα χώρα και τους κινδύνους που διατρέχει ο στρατιωτικός εάν επιστρέψει στην ». Στο ίδιο ύφος, με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημ. Βερβεσός σημειώνει ότι «ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η παροχή προστασίας στους είναι αυτονόητες και αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις του νομικού μας πολιτισμού. Το ίδιο και ο σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση