Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ανακατάληψη των δύο κτιρίων στο Κουκάκι από αντιεξουσιαστές
Ανακατάληψη των δύο κτιρίων στο Κουκάκι από αντιεξουσιαστές

Ανακατάληψη των δύο κτιρίων στο Κουκάκι από αντιεξουσιαστές

Επιχείρηση εκκένωσης της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι

Ανακατάληψη των κτιρίων επί της οδού Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι – που είχαν εκκενωθεί μετά από αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. λίγο πριν τα Χριστούγεννα – πραγματοποίησαν, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως έγινε γνωστό από την οι στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

Επί τόπου έχουν μεταβεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τα κτίρια ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στα σημεία .

Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη ενώ αναμένονται και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Η ομάδα που πραγματοποίησε τις ανακαταλήψεις ανήρτησε κείμενό και φωτογραφίες σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλώντας παράλληλα σε αλληλεγγύης έξω από τις καταλήψεις.

Επιχείρηση εκκένωσης της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι

Σε νέα επιχείρηση εκκένωσης των ανακαταλήψεων των κτιρίων επί της οδού Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η .

Οι άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στην οδό Ματρόζου και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα, (τρεις άνδρες και δύο ), εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια, ενώ ακολούθησε επιχείρηση εκκένωσης στο δεύτερο κτίριο, στην οδό Παναιτωλίου.

Η δεύτερη επιχείρηση έληξε στις 21:30 το βράδυ ενώ στην εκκένωση της Παναιτωλίου συνελήφθησαν 5 και 3 άνδρες.

Άνδρες της ΕΚΑΜ ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις εκκένωσης έπειτα από το φως του εισαγγελέα ενώ η όλη επιχείρηση παρακολουθείται από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ.

Οι καταληψίες  εκσφενδόνιζαν πέτρες, μπογιές, καδρόνια και τσιμεντόλιθους εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να τους αποτρέψουν.

Από τις ρίξεις αντικειμένων, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 6 .

Μόλις έγιναν γνωστές οι ανακατλήψεις, επί τόπου μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τα κτίρια. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών ενώ προχώρησαν και σε 9 προσαγωγές αλληλέγγυων.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

 

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση