Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ανακαλούνται τα κυπριακά εντάλματα για τη Λαϊκή Τράπεζα
Ανακαλούνται τα κυπριακά εντάλματα για τη Λαϊκή Τράπεζα

Ανακαλούνται τα κυπριακά εντάλματα για τη Λαϊκή Τράπεζα

Την των ενταλμάτων σύλληψης που είχαν εκδώσει οι κυπριακές αρχές εναντίον του Ευθύμιου Μπουλούτα και του Μάρκου Φόρου αποφάσισε το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, ακυρώνοντας την του Αρείου Πάγου για έκδοσή τους στην Κύπρο.

Την ίδια στιγμή, το προχώρησε και σε απαγόρευση έκδοσης νέων ενταλμάτων σύλληψης είτε εναντίον του ίδιου του Ανδρέα Βγενόπουλου, είτε συνεργατών του, σε σχέση με την υπόθεση της Λαϊκής.

Η αυτή, που έγινε γνωστή από δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης», συνδέεται με την της διαδικασίας διαιτησίας, μέσω της οποίας η MIG και πολλοί άλλοι επενδυτές-πρώην μέτοχοι της Λαϊκής Τράπεζας διεκδικούν αποζημιώσεις πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων από την Κύπρο.

Όπως γράφει ο «Πολίτης», «η που κοινοποιήθηκε χθες στις δύο πλευρές (Ανδρέα Βγενόπουλο και γενικό εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη) στην ουσία τερματίζει όλες τις εκκρεμούσες ποινικές διαδικασίες που έχουν καταχωρισθεί στην Κύπρο εναντίον του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Λαϊκής και των συνεργατών του, Μάγειρα, Φόλε, Μπουλούτα και Φόρου, για όσο διάστημα θα διαρκέσει η εξέταση της προσφυγής της MIG και άλλων 18 μετόχων της πρώην Λαϊκής στο Παρίσι κατά της Κύπρου για την απώλεια των επενδύσεών τους».

Η υπεράσπιση του Ανδρέα Βγενόπουλου φέρεται να είχε ζητήσει την έκδοση της ενδιάμεσης απόφασης για τους Μπουλούτα και Φόρο, καθώς είναι μάρτυρες της υπόθεσης και θα καταθέσουν υπέρ της αίτησης αποζημίωσης κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαφορετικά, οι ίδιοι δεν θα μπορούσαν να προσέλθουν ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου, αφού έχουν εκδοθεί εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης από τις κυπριακές διωκτικές αρχές.

Ωστόσο, πηγές της MIG, με τις οποίες ήρθε σε επαφή η «Κ», αρνήθηκαν κάθε σχόλιο σχετικά με την υπόθεση ή με το δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας.

Με βάση αυτή την του Διεθνούς Δικαστηρίου, δεν είναι δυνατό να εκδοθεί ή να εκτελεστεί ένταλμα κατά του κ. Βγενόπουλου και των συνεργατών του. Παράλληλα, δεν θα εκτελεστούν και τα εντάλματα σύλληψης κατά των Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου που εκκρεμούν στην Ελλάδα.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμμετοχή της Νίκης Βόλου στην 1η ημερίδα επιδόσεων στο κλειστό κολυμβητήριο Λάρισας - https://t.co/4meSvzpwnJ… -

  • Γ. Καλτσογιάννης: Άμεση παρέμβαση για το υψηλό κόστος ενέργειας #υψηλόκόστοςενέργειας - https://t.co/n1KoTZ27Rj -

  • Κορωνοϊός – Μελέτη: Τι ισχύει για αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς Covid… - https://t.co/Wjm4U1Dbso -

"Αλιεύοντας" την είδηση