Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αναδρομικά, πτυχίο πανεπιστημίου σε αποφοίτους ΤΕΙ
Αναδρομικά, πτυχίο πανεπιστημίου σε αποφοίτους ΤΕΙ

Αναδρομικά, πτυχίο πανεπιστημίου σε αποφοίτους ΤΕΙ

Πήρν το τους πό το ΤΕΙ Αθηνών ή το ΤΕΙ Πειραιώς, αλλά με απόφαση του υπουργείου Παιδείας θα μπορούν να το αναβαθμίσουν σε πανεπιστημιακό . Πρόκειται για σχέδιο του υπουργείου Παιδείας ώστε να δοθεί «μπόνους» στους αποφοίτους των δύο ΤΕΙ, τα οποία θα συγχωνευθούν για να δημιουργηθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, το με το οποίο ιδρύεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ορίζει ότι οι φοιτητές του ΤΕΙ Αθηνών και του ΤΕΙ Πειραιώς θα μπορούν, εάν το επιθυμούν, να διδαχθούν και να εξετασθούν σε επιπλέον μαθήματα, ώστε να πάρουν πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και όχι από το ΤΕΙ στο οποίο εισήχθησαν.

Αντιθέτως, στο ίδιο δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους… αποφοίτους των δύο ΤΕΙ. Ετσι, οι επιτελείς του υπουργείου διαπίστωσαν την έλλειψη και –με σαφώς μικρο στόχευση– σκέφθηκαν να επεκτείνουν το «μπόνους» και στους αποφοίτους των ΤΕΙ! Μάλιστα, φέρεται να υποστηρίζεται ότι αυτό γίνεται και για λόγους ισονομίας των πρόσφατων αποφοίτων με τους «αιώνιους» φοιτητές των δύο ΤΕΙ. Δηλαδή, λέγεται ότι, εάν δύο φοιτητές εισήχθησαν στο ΤΕΙ Αθηνών το 2009 και ο ένας αποφοίτησε το 2015 και ο δεύτερος συνεχίζει ως…«αιώνιος», με τη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Αθηνών σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ευνοείται ο… «αιώνιος». Αρα, πρέπει να υπάρξει εύνοια και για τους εγκαίρως αποφοιτήσαντες! Βεβαίως, μελετάται σε τι βάθος χρόνου θα ισχύσει η ευνοϊκή ρύθμιση.

Από την άλλη, το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας στην πράξη καταρρίπτει τον ισχυρισμό που προβάλλει ο υπουργός Κώστας ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν αποτελεί «πανεπιστημιο» των ΤΕΙ, αλλά ένα νέο ίδρυμα. Ουσιαστικά, με το σχέδιο υπέρ των αποφοίτων, επικυρώνεται η «πανεπιστημιο» των ΤΕΙ

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση