Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Αναδρομικά, πτυχίο πανεπιστημίου σε αποφοίτους ΤΕΙ
Αναδρομικά, πτυχίο πανεπιστημίου σε αποφοίτους ΤΕΙ

Αναδρομικά, πτυχίο πανεπιστημίου σε αποφοίτους ΤΕΙ

Πήραν το τους από το ΤΕΙ Αθηνών ή το ΤΕΙ , αλλά με του υπουργείου Παιδείας θα μπορούν να το αναβαθμίσουν σε πανεπιστημιακό . Πρόκειται για σχέδιο του υπουργείου Παιδείας ώστε να δοθεί «μπόνους» στους αποφοίτους των δύο ΤΕΙ, τα οποία θα συγχωνευθούν για να δημιουργηθεί το .

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο με το οποίο ιδρύεται το ορίζει ότι οι του ΤΕΙ Αθηνών και του ΤΕΙ θα μπορούν, εάν το επιθυμούν, να διδαχθούν και να εξετασθούν σε επιπλέον μαθήματα, ώστε να πάρουν πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και όχι από το ΤΕΙ στο οποίο εισήχθησαν.

Αντιθέτως, στο ίδιο νομοσχέδιο δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους… αποφοίτους των δύο ΤΕΙ. Ετσι, οι επιτελείς του υπουργείου διαπίστωσαν την έλλειψη και –με σαφώς μικροπολιτική στόχευση– σκέφθηκαν να επεκτείνουν το «μπόνους» και στους αποφοίτους των ΤΕΙ! Μάλιστα, φέρεται να υποστηρίζεται ότι αυτό γίνεται και για λόγους ισονομίας των πρόσφατων αποφοίτων με τους «αιώνιους» των δύο ΤΕΙ. Δηλαδή, λέγεται ότι, εάν δύο εισήχθησαν στο ΤΕΙ Αθηνών το 2009 και ο ένας αποφοίτησε το 2015 και ο δεύτερος συνεχίζει ως…«αιώνιος», με τη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Αθηνών σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ευνοείται ο… «αιώνιος». Αρα, πρέπει να υπάρξει εύνοια και για τους εγκαίρως αποφοιτήσαντες! Βεβαίως, μελετάται σε τι βάθος χρόνου θα ισχύσει η ευνοϊκή ρύθμιση.

Από την άλλη, το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας στην πράξη καταρρίπτει τον ισχυρισμό που προβάλλει ο ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν αποτελεί «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ, αλλά ένα νέο ίδρυμα. Ουσιαστικά, με το σχέδιο υπέρ των αποφοίτων, επικυρώνεται η «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση