Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Αμυνα Γαβρόγλου σε κριτική για το 30ωρο των εκπαιδευτικών
Αμυνα Γαβρόγλου σε κριτική για το 30ωρο των εκπαιδευτικών

Αμυνα Γαβρόγλου σε κριτική για το 30ωρο των εκπαιδευτικών

Επικοινωνιακή γραμμή αμύνης, εσπευσμένως, στήνει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας και εν πολλοίς μη απαντώντας στην κριτική που του ασκείται –ακόμη και εξ αριστερών– για την πρόσφατη συμφωνία με τους θεσμούς. Εστιάζοντας στον φόρτο των εκπαιδευτικών λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό, τόνισε ότι η συμφωνία με τους θεσμούς για την υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα ισχύει από το 1985.

Τότε για ποιο λόγο την υπογράφει εκ νέου; Μήπως για να ορίσει ότι ο εκπαιδευτικός θα παραμένει υποχρεωτικά 30 ώρες στο σχολείο, ενώ τώρα αυτό γίνεται μόνο όταν έχει αναλάβει διοικητικό έργο; Επίσης, δεν διευκρίνισε τι μέλλει γενέσθαι με τις δεσμεύσεις του υπουργείου Παιδείας λόγω του τελευταίου μνημονίου που υπεγράφη με τους θεσμούς, τις οποίες ουκ ολίγοι παρουσιάζουν για να καταδείξουν τα επόμενα βήματα.

Ο κ. Γαβρόγλου δημοσιοποίησε χθες ομιλία του στην Κέρκυρα, από το απόγευμα της Τρίτης, ως «άμυνα» σε «δημοσιεύματα ιστοσελίδων που επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις και αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, χρησιμοποιώντας αποσπασματικά δηλώσεις του υπουργού, ώστε να παρουσιάσουν την εφαρμογή των 30 ωρών εργασίας ως υποχώρηση στα αιτήματα των θεσμών και ως νέα υποχρέωση». Ετσι, υποστήριξε ότι στο αίτημα των θεσμών για αύξηση του εβδομαδιαίου διδακτικού υποχρεωτικού ωραρίου «είπαμε ότι οι εκπαιδευτικοί μας, αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να εργαστούν παραπάνω, διότι, όταν μετράμε τις ώρες διδασκαλίας όπως γίνεται στην Ευρώπη, δεν μετράμε ότι οι εκπαιδευτικοί πάνε τα παιδιά στο διάλειμμα, στήνουν τα πειράματα, κάνουν όλων των ειδών τις διοικητικές εργασίες.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δύο πυρκαγιές σε Βαρνάβα και Ραφήνα – Κλειστή η Λεωφόρος Μαραθώνος- Live - https://t.co/jiOW4C33Kd -

  • Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Ποιοι αποστρατεύονται, ποιοι προάγονται - https://t.co/9tV6gXkfAv -

  • Τα ονόματα που εκλέχθηκαν στα Προεδρεία των Επιτροπών της Βουλής - https://t.co/Qi0II5IWQ8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση