Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Αμεσος κίνδυνος αποφυλάκισης Ρουπακιά
Αμεσος κίνδυνος αποφυλάκισης Ρουπακιά

Αμεσος κίνδυνος αποφυλάκισης Ρουπακιά

Τον άμεσο κίνδυνο ν ποφυλακιστούν και οι ελάχιστοι από τους κατηγορούμε στην πολύκροτη δίκη της ΧΑ μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Ρουπακιάς που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επεσήμανε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου.

Η κυρία Λεπενιώτου η οποία δίδει μάχη για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της δίκης κάλεσε τους συνηγόρους, πρωτίστως, της πολιτικής αγωγής, δηλαδή των θυμάτων να μην κωλυσιεργούν και να συντομεύουν προκειμένου η δίκη να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς και να αποφευχθεί ο κίνδυνος της παρέλευσης των 18μηνων προσωρινής κράτησης για τους κατηγορούμε που ακόμα κρατούμενοι.

“Συντομεύετε”, είπε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη προς τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, κατά τον σχολιασμό του μάρτυρα – αστυνομικού κ. Κωνσταντίνου Κοτσοβού. “Θα λήξει τον Φεβρουάριο ο των προφυλακίσεων και θα διαμαρτύρεστε μετά ότι καθυστερεί η δίκη”.

Την κατάθεση του αστυνομικού Κωνσταντίνου Κοτσοβού ακολούθησε αυτή του συναδέλφου του, της ομάδας ΔΙΑΣ, Χρήστου  Δεληγιάννη.

Ο μάρτυρας περιέγραψε όλα όσα είδε και έζησε το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα  ενώ δέχτηκε τις βολές της προέδρου για τη στάση της αστυνομίας.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο σήμα που πήραν από το κέντρο το βράδυ της δολοφονίας το οποίο όπως είπε έλεγε ότι “50 άτομα κατευθύνονται προς την ” Κοράλι”” και έκανε λόγο για “οργανωμένη ομάδα” μελών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν έξω από την .

“Μόλις φτάσαμε στην Παύλου Μελλά  είδα 20-30 άτομα φορούσαν μαύρα ρούχα και ο ενας κρατούσε κάτι στο χέρι του ,μπορούσε να ήταν ρόπαλο. Υπήρχε γενικά σύγχυση. Δεν μου φάνηκε, αφού τους είδα , ότι ήταν φίλαθλοι του Ολυμπιακού που εκείνο το βράδυ έπαιζε. Υπήρχε οχλαγωγία” , περιέγραψε  ο αστυνομικός και συνέχισε:
“Άκουσα από  τον ασύρματο   ότι κάποια άτομα της ΧΑ είχαν μια παρεξήγηση με άτομα του γνωστού χώρου , δηλαδή του αναρχικού, η οποία όμως είχε λήξει”.

Στις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου για τον τρόπο που έδρασαν οι αστυ όταν είδαν τα συγκεκριμένα άτομα ο μάρτυρας απάντησε με …αφοπλιστικό τρόπο:

“Αν ήθελαν  να μας κάνουν ένα ντου θα μας είχαν διαλύσει . Ήμασταν οκτώ άτομα ο ένας μόνο είχε βαρύ οπλισμό… Μας είπαν από το κέντρο “μείνετε σε απόσταση και δίνετε εικόνα”. Τους ζητήσαμε να διαλυθούν και αυτοί ξεκίνησαν να τρέχουν βρίζοντας εκεί που δεν το περιμέναμε.

Εμείς δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε σε ποιον απευθύνονταν “ελάτε εδώ βρε μ…” έλεγαν. Ουσιαστικά μας προσπέρασαν και εγώ με μια συνάδελφο τους ακολουθήσαμε.

“Ο Ρουπακιάς και ο Φύσσας ήταν ένα κουβάρι”

Όταν οι αστυ έφτασαν στην οδό Τσαλδάρη , είπε ο μάρτυρας, είδαν πολύ κόσμο. “Ήταν σαν . Τα έχασα αυτοί κοίταγαν απέναντι και έβριζαν. Εμείς ζητήσαμε και πάλι να διαλυθούν χωρίς αποτέλεσμα.

Είδα έναν άνθρωπο, τον Παύλο Φύσσα,  μπροστά του ο Ρουπακιάς και πίσω του τρία – τεσσερα άτομα. Ο Ρουπακιάς με το Φύσσα έπαιζαν ξύλο . Ήταν ενα κουβάρι και οι άλλοι έβριζαν προς το Φύσσα”.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση