Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Το αμαρτωλό ΤΑΠ και το βήμα προς το μέλλον
Το αμαρτωλό ΤΑΠ και το βήμα προς το μέλλον

Το αμαρτωλό ΤΑΠ και το βήμα προς το μέλλον

Στοιχείο πρώτο: Στην Ακρόπολη το 2015 με επισκεψιμότητα 2,1 εκατ. στο σύνολο του έτους τα εισιτήρια ελευθέρας εισόδου ήταν 1 εκατ. Σχεδόν τα μισά. (Το 48% των επισκεπτών αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα αφορά την Ακρόπολη).

Στοιχείο δεύτερο: Eκτός των απαλλοτριώσεων, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων πληρώνει για τη στέρηση χρήσης γης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, δεν εφαρμοζόταν το αρ. 19 του Ν.3028, που προβλέπει ότι δεν καταβάλλεται πλέον αποζημίωση σε ιδιώτες, όταν το ποσό της αποζημίωσης που τους έχει καταβληθεί, πλησιάζει την αξία του ακινήτου, καθώς πρέπει να ακολουθήσει απαλλοτρίωση. Καταγράφηκαν περιπτώσεις που η αξία του ακινήτου είχε πληρωθεί μέχρι και 22 φορές.

Στοιχείο τρίτο: Επί σειρά ετών το ελληνικό Δημόσιο πλήρωνε σκανδαλωδώς τους λογαριασμούς και ΕΥΔΑΠ πολλών αναψυκτηρίων. Πιο συγκεκριμένα, οι συμβάσεις που υπεγράφησαν από τον ΟΠΕΠ (Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού) με τους αναδόχους των αναψυκτηρίων ανέφεραν ότι οι χώροι διαθέτουν χωριστούς μετρητές και ΕΥΔΑΠ. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αναψυκτήρια είχαν κοινό μετρητή κατανάλωσης ρεύματος και νερού με το Μουσείο ή τον Αρχαιολογικό Χώρο στον οποίο βρίσκονται.

Αυτά είναι μόλις τρία από τα πολλά εξωφρενικά στοιχεία που αποκάλυψε και κατέθεσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου η τέως πρόεδρος του ΤΑΠ, Ασπασία Λούβη. Η κ. Λούβη μίλησε με ονόματα, αριθμούς και αποδείξεις. Αναφέρθηκε ακόμη και σε κωδικούς του υπουργείου Πολιτισμού όπως οι υπερωρίες των αρχαιοφυλάκων και το περίφημο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, που λειτουργούν ως «ειδικοί λογαριασμοί» πολλών εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι δεν υπόκεινται σε κανέναν απολύτως έλεγχο και περιέγραψε ένα γενικότερο σύστημα αδιαφάνειας.

Εκανε μια ολοκληρωμένη των πεπραγμένων του απελθόντος διοικητικού συμβουλίου, ανέλυσε τα χρόνια προβλήματα του Ταμείου και μας ενημέρωσε για όσα λύθηκαν, για όσα έχουν προχωρήσει και γι’ αυτά που εκκρεμούν. Παρουσία του τέως υπουργού Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, τον οποίο ευχαρίστησε για την κάλυψη που της πρόσφερε, ξεκίνησε λέγοντας ότι «αυτή η συνέντευξη Τύπου δεν προσφέρεται για πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ούτε ενδοκυβερνητικές ούτε αντιπολιτευτικές γιατί αφορά μια παθογένεια τουλάχιστον τριακονταετίας η οποία κάθε φορά που προκύπτει κάποια ελπίδα για να αλλάξει κάτι, πέφτει στο κενό».

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απεβίωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος #ΘεόδωροςΠάγκαλος - https://t.co/sCWX8qxpLw -

  • Γιατί οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο #σεξ; #σεξ - https://t.co/7AyE5YcwPo -

  • Εκλογές: Φουντώνει η κόντρα για τη #φορολογία #φορολογία - https://t.co/TTc27Dhg1q -

"Αλιεύοντας" την είδηση