Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αλμα 2 δισ. των ληξιπρόθεσμων χρεών στην εφορία σε ένα μήνα
Αλμα 2 δισ. των ληξιπρόθεσμων χρεών στην εφορία σε ένα μήνα

Αλμα 2 δισ. των ληξιπρόθεσμων χρεών στην εφορία σε ένα μήνα

Τη φορολογική εξάντληση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στατιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σύμφωνα με τα οποία τον Ιούλιο δεν πληρώθηκαν ύψους 2 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έφτασαν τα 7,483 δισ. έναντι 5,475 δισ. που ήταν στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΑΔΕ, οι οφειλές τριών πτωχευμένων επιχειρήσεων διόγκωσαν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα να φθάσουν στα 2 δισ. Από το 1,441 δισ. φορολογικών υποχρεώσεων, τα 746 εκατ. αφορούν τις οφειλές των τριών πτωχευμένων επιχειρήσεων που για συγκυριακούς λόγους έγιναν ληξιπρόθεσμες τον ίδιο μήνα. Τα υπόλοιπα 695 εκατ. αφορούν απλήρωτους φόρους, ενώ οφειλές 567 εκατ. προέρχονται από μη φορολογικές κατηγορίες εσόδων, όπως δάνεια, λοιπές εισφορές και μη φορολογικά πρόστιμα.

Στην περίπτωση που η εφιαλτική εικόνα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, η τρύπα στα του προϋπολογισμού θα διευρυνθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που δεν πληρωθούν οι δύο τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος και τμήμα του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων, τα του προϋπολογισμού θα υποστούν σημαντικό πλήγμα. Ηδη, στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου η υστέρηση προσεγγίζει τα 700 εκατ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέλος Ιουνίου τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου» - https://t.co/SjL0VtPdrs -

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

"Αλιεύοντας" την είδηση