Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Αρκετές νεφώσεις και αυξημένη υγρασία περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή, σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Τοπικές θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, την Ανατολική και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές του Ανατολικού και Νότιου υ, ενώ στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ηπειρο υπάρχει πιθανότητα για λίγες καταιγίδες.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες οι οποίες ενδέχεται κατά τόπους να είναι πυκνές. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την , με το φαινόμενο να είναι εντονότερο στη Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη.

Η θερμοα θα κυμανθεί στη Δυτική από -2 έως 9 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15 βαθμούς, στην Ηπειρο από 5 έως 16 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 16, στα υιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17 και στα του υ από 9 έως 16 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά στα περισσότερα σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση