Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Αρκετές νεφώσεις κι υξημένη υγρασία περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή, σε ολόκληρη σχεδόν τη χ. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στη Δυτική , την Ανατολική και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές του Ανατολικού και ότιου Αιγαίου, ενώ στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ηπειρο υπάρχει πιθανότητα για λίγες καταιγίδες.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες οι οποίες ενδέχεται κατά τόπους να είναι πυκνές. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, με το φαινόμενο να είναι εντονότερο στη Δυτική και την Κρήτη.

Η θα κυμανθεί στη Δυτική από -2 έως 9 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15 βαθμούς, στην Ηπειρο από 5 έως 16 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 16 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά στα περισσότερα σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση