Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 29 Οκτωβρίου
Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 29 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 29 Οκτωβρίου

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, αλλάζει η και μπαίνουμε στην χειμερινή , οπότε στις 04:00 το πρωί γυρίζουμε τους δείκτες του ρολογιού μια ώρα πίσω ώστε να δείχνουν 03:00 π.μ.

Η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα μέλη να την τηρήσουν με νόμο, γίνεται, πλέον, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 01.00 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς (GMT) και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στη 01.00 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς.

H αλλαγή είναι ταυτόχρονη για όλα τα της τα οποία έχουν υιοθετήσει το μέτρο. Το βασικό πλεονέκτημα της χρήσης του μέτρου της θερινής ώρας είναι η εξοικονόμηση ς. Συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ς εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Στην η εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά, μια ιδέα που όμως εγκαταλείφθηκε γρήγορα.

Το 1973, ωστόσο, λόγω της ενεργειακής κρίσης που έπληξε την , αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών συμπεριλαμβανομένης τότε και της ς. Το νέο μέτρο πρωτοεφαρμόστηκε στη χώρα μας το 1975.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση