Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Αλλάζει η ανθρωπογεωγραφία Ν.Δ.
Αλλάζει η ανθρωπογεωγραφία Ν.Δ.

Αλλάζει η ανθρωπογεωγραφία Ν.Δ.

Εντατικές επαφές με τους στενούς του συνεργάτες, τους βουλευτές που τον στήριξαν αλλά και με στελέχη που βρέθηκαν απέναντί του κατά την τρίμηνη προεκλογική μάχη πραγματοποιεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρ. Μητσοτάκης καθώς, σταδιακά, σχηματοποιείται η νέα ηγετική ομάδα μετά τις της Κυριακής.

Αύριο συγκαλείται, για πρώτη φορά επί Μητσοτάκη, η του κόμματος και εν όψει αυτού «κλειδώνουν» και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις και τομείς ευθύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως της κοινοβουλευτικής ομάδας θα προταθεί ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Ρόλο στον στενό πυρήνα των βουλευτών περί τον κ. Μητσοτάκη αναμένεται να έχει ο κ. στής Χατζηδάκης, ενώ στον κρίσιμο τομέα της ανασυγκρότησης του κόμματος και της προετοιμασίας του Συνεδρίου κατευθύνεται ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης.

Συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, στη Βουλή, είχε η κ. Ολγα Κεφαλογιάννη που, κατά πληροφορίες, αναλαμβάνει επικεφαλής των τομέων Εξωτερικών και Αμυνας της Ν.Δ. ενώ περιλαμβάνεται και στην κλειστή ομάδα βουλευτών στους οποίους ο κ. Μητσοτάκης επενδύει για την αναβάθμιση της επικοινωνιακής εικόνας του κόμματος. Θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. θα αναλάβει, εξάλλου, ο κ. Νίκος Δένδιας. Ο τελευταίος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. από το του οποίου σε κόμμα και Βουλή πέρασαν τις τελευταίες ώρες αρκετοί ακόμη βουλευτές αλλά και ο πρόεδρος της κ. Σ. Ιωαννίδης.

Καθώς οι επαφές του κ. Μητσοτάκη με τον Αδωνι Γεωργιάδη είναι συνεχείς, ενδιαφέρον αποκτά και η συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος της Ν.Δ. αύριο με την αδελφή του, κ. Ντόρα , αλλά και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα. Δεν αποκλείεται, με το πέρας της συνάντησης Μητσοτάκη-Τζιτζικώστα, να οριστικοποιηθεί και το εάν ο νέος πρόεδρος θα ενεργοποιήσει το σενάριο τοποθέτησης αντιπροέδρων, στο πρόσωπο των κ. Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα ή θα τους προταθεί άλλη θέση. Ο μεν κ. Γεωργιάδης επιχειρεί να κατοχυρώσει τη θέση του εκφραστή της «δεξιάς» τάσης στο κόμμα, με στόχο να εξισορροπεί τα κεντρώα ανοίγματα που σχεδιάζει ο κ. Μητσοτάκης (σ.σ. «πρέπει να ανοιχτούμε στο , από εκεί αντλούν δυνάμεις το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, κάποια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε χθες ο κ. Λ. Αυγενάκης), ο δε κ. Τζιτζικώστας θα επιθυμούσε να κεφαλαιοποιήσει εσωκομματικά το 20% που εξασφάλισε στον Α΄ γύρο αλλά και τη, εν συνεχεία, στήριξη προς τον εκλεγέντα πρόεδρο.
Θέμα ωρών, πιθανότατα, είναι και η συνάντηση με τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ενώ πολλοί είναι αυτοί που εισηγούνται στον κ. Μητσοτάκη να προβεί σε μία κίνηση πολιτικής αβροφροσύνης προς τον αντίπαλό του στο Β΄ γύρο.
Ως προς τα οργανωτικά, τη γραμματεία αναμένεται να αναλάβει ο κ. Βασ. Σπανάκης, ενώ αναζητείται η συντομότερη, πριν από τον Ιούνιο, διεξαγωγής του τακτικού συνεδρίου του κόμματος. Δεδομένων των καταστατικών προβλέψεων αλλά και της ανάγκης να προηγηθούν οι εκλογές στην και η ανάδειξη Συνέδρων από τις κομματικές οργανώσεις (σ.σ. όπου εκτιμάται ότι θα αποτυπωθούν και οι νέοι εσωκομματικοί συσχετισμοί), η διεξαγωγή του τοποθετείται, το συντομότερο, εντός του Απριλίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση