Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αλλαγή πολιτικής του υπουργού περιβάλλοντος στην παραχώρηση του Αστέρα Βουλιαγμένης;
Αλλαγή πολιτικής του υπουργού περιβάλλοντος στην παραχώρηση του Αστέρα Βουλιαγμένης;

Αλλαγή πολιτικής του υπουργού περιβάλλοντος στην παραχώρηση του Αστέρα Βουλιαγμένης;

έα δεδομένα στην υπόθεση της παραχώρησης, αντί του ευτελέστατου τιμήματος των τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ του Αστέρα ς, στην Τουρκοαραβική κοινοπραξία Jeremy Street Fund IV LP, δημιουργούν οι τεκμηριωμένες, με αδιάσειστα στοιχεία, καταγγελίες της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), που, από την 1η Μαρτίου 2016, έχει ενημερώσει έγγραφα όλες τις αρμόδιες Πολιτικές και Διοικητικές Αρχές.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Βασίλης Αναστασόπουλος υπογραμμίζει ότι η Ομάδα μας είναι υποχρεωμένη, εκ του καταστατικού της, που έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο, καθώς από Κίνηση Ενεργών Πολιτών μετεξελίχθηκε σε Πολιτικό Κόμμα, να… προασπίζει την περιουσία του Λαού, το και να διασφαλίζει το καλώς εννοούμενο Δημόσιο Συμφέρον.

Στην αποκαλυπτική του κατάθεση, στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας, που η ΟΚΕ απέστειλε σε 17 Πολιτικούς Πολιτειακούς και Διοικητικούς αποδέκτες, ο πρώην Γενικός Διευθυντής Δασών, Ελευθέριος Φραγκιουδάκης τονίζει ότι είναι αδύνατη και παράνομη κάθε διαδικασία εκποίησης της πιο πάνω περιοχής, που έχει καταστεί, αδιαφιλονίκητα, Εθνικό Δάσος, με βάση το Βασιλικό Διάταγμα του 1836.

Αυτός ο χαρακτήρας διατηρείται ακόμη έως σήμερα, αφού η πρώτη φερόμενη ως ιδιοκτήτρια της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, όπου βρίσκονται οι τουριστικές εγκαταστάσεις του Αστέρα, Ι. Μονή Πετράκη, ποτέ δεν κίνησε την Διοικητική και Δικαστική διαδικασία, να αναγνωρίσει ως ιδιωτικό Δάσος, την επίμαχη δασοσκεπή έκταση των 440 πευκόφυτων στρεμμάτων, της εν λόγω χερσονήσου. Στην τεκμηριωμένη κατάθεσή του, ο επί σειρά ετών Γενικός Δ/ντής Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, σε άλλο σημείο, επισημαίνει κι άλλη παρανομία, στην οποία υπέπεσαν, στο παρελθόν, οι αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ανεγείρουν στον χώρο, αυτό το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε, ενόρκως, στην αρμόδια Ειρηνοδίκη ότι: «ο χαρακτηρισμός της Δασικής έκτασης του Αστέρα, ως Τουριστικού ακινήτου έγινε, χωρίς να ζητηθεί από το Υπουργείο Γεωργίας, η διάθεση της έκτασης για τουριστική αξιοποίηση, σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες Δασικές Διατάξεις». Σε απλά ελληνικά, η αλλαγή χρήσης του Δάσους στην περιοχή, από τον τότε συσταθέντα Αστέρα ς Α.Ε. στα της δεκαετίας του '50, έγινε κατά παράκαμψη των όμων του Ελληνικού Κράτους, όσον αφορά το ιδιοκτησιακό ζήτημα, των Δασών της περιοχής.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το θέμα αναδείχθηκε στην επικαιρότητα, μετά από ενέργειες της ΟΚΕ και του Προέδρου της, αφού ο τελευταίος, από τις 27-12-2013, έχει καταθέσει Μηνυτήρια Αναφορά, κατά παντός υπαιτίου, όσον αφορά τις έκνομες διαδικασίες, που τηρήθηκαν στην παραχώρηση του συγκεκριμένου Τουριστικού ακινήτου, που βρίσκεται στην περιοχή που έχει χαρακτηρισθεί ως «η Ελληνική Ριβιέρα», ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να προστατευτεί η Δημόσια Περιουσία. Παράλληλα, η ΟΚΕ επικαλούμενη το πλήθος των στοιχείων, τα οποία κατέθεσε ο μάρτυς, που είχε προτείνει, τονίζει ότι «η αγοραπωλησία είναι ανυπόστατη και εικονική» και προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στο σημείο της κατάθεσης, όπου περιγράφεται πως, από νομικής σκοπιάς, όλη η ζώνη του Μικρού Καβουρίου αποτελεί κρατική έκταση.

Πράγματι, σύμφωνα με τον πρώην Γενικό Γραμματέα Δασών «Στο από 17/29 Νοεμβρίου 1836 Βασιλικό Διάταγμα, περί ιδιωτικών Δασών, ποτέ δεν υπεβλήθησαν αιτήματα για την της έκτασης ως ιδιωτικής είτε από μεμονωμένους ιδιώτες είτε από τη Μονή Πετράκη, έως και την 17/29 Νοεμβρίου 1837, οπότε και εξέπνευσε η υποβολής αιτημάτων, για Δασών, ως ιδιωτικών».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση