Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι αλλαγές στο ν/σ για το «κοινωνικό μέρισμα»
Οι αλλαγές στο ν/σ για το «κοινωνικό μέρισμα»

Οι αλλαγές στο ν/σ για το «κοινωνικό μέρισμα»

Δύο πυκνογραφημένες σελίδες στις οποίες καταγράφονται με τρόπο αναλυτικό τα (εισοδηματικά, περιουσιακά, διαμονής και άλλα) βάσει των οποίων θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα,κατέθεσε αργά απόψε στη Βουλή η κυβέρνηση διά της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου.

Η προαναγγελθείσα από τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου αυτή κίνηση, εκδηλώθηκε υπό την πίεση όχι μόνο της κριτικής σύσσωμης της αντιπολίτευσης περί απαραδέκτου αοριστίας της αρχικής κυβερνητικής ρύθμισης, αλλά και της παρέμβασης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, που –όπως ανέδειξε η «Κ»- είχε επισημάνει ότι εγείρονται ερωτήματα ως προς το οριακό της συνταγματικότητας της επίμαχης ρύθμισης, εξαιτίας του αόριστου χαρακτήρα της.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι στα «ευάλωτα νοικοκυριά» υπολογίζονται στο σύνολό τους τα πρόσωπα που διαμένουν κάτω «από την ίδια στέγη, συμπεριλαμβανομένων και των φιλοξενούμενων ατόμων». Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης, το εισόδημα του νοικοκυριού δεν πρέπει να υπερβαίνει το των 9000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος», και προβλέπεται αναλογική του ποσου όταν ο αριθμός των μελών αυξάνεται.

Αντιστοίχως, η «αφετηρία» ως μέγιστο (για μονομελή νοικοκυριά) ως προς την ακίνητη περιουσία είναι τα 120 χιλ. ευρώ –βάσει της δήλωσης του -, οι 9000 ως προς τις καταθέσεις.

Aργά το μεσημέρι από του βήματος της Ολομέλειας, ο Οικονομικών Ευκλ. προανήγγειλε τις – νομοθετικές βελτιώσεις σε διατάξεις του νομοσχεδίου για την διανομή του «κοινωνικού μερίσματος». Αν και είχαν ήδη περάσει σχεδόν τρεις ώρες από την έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας – που θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με , οι αυτές παρέμεναν άγνωστες για τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας. Το ίδιο συνέβαινε και με την αναγγελθείσα εκτός Κοινοβουλίου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το πρωί, τροπολογία με έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων από τις σφοδρές καταστροφές στην δυτική .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση