Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αλλαγές στις άδειες για τους κρατουμένους
Αλλαγές στις άδειες για τους κρατουμένους

Αλλαγές στις άδειες για τους κρατουμένους

Ευρείες λλγές προωθεί η κυβέρνηση με το νέο σωφρονιστικό κώδικα, προκειμένου να αλλάξει το τοπίο στις , μεταξύ των οποίων και διατάξεις που καθιστούν ευκολότερη τη χορήγηση αδειών σε κρατούμε.

Ο ισχύων νόμος του 1999 για τη χορήγηση αδειών, ο οποίος εφαρμόστηκε και στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου σωφρονιστικού κώδικα, τροποποιείται, αν τελικώς, έτσι εισαχθεί προς ψήφιση. Αυτό θα έχει ως στο εξής, αν ο εισαγγελέας που μετέχει στο συμβούλιο των φυλακών μειοψηφίσει και ταχθεί κατά της χορήγησης ς στον κρατούμενο, η μειοψηφία του να μην ματαιώνει την , όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Με τον ισχύοντα νόμο, σε περίπτωση μειοψηφίας του εισαγγελέα, η άδεια δεν χορηγείται, ότι κι αν έχουν πεί τα άλλα δύο μέλη του συμβουλίου, ο διευθυντής της ς και ο κοινωνικός λειτουργός.

Ωστόσο, με το προσχέδιο του σωφρονιστικού κώδικα μπορεί αυτόματα η μειοψηφία του εισαγγελέα να μην μπλοκάρει την άδεια, όμως του δίδεται η δυνατότητα να ασκήσει και να οδηγήσει την υπόθεση προς στο δικαστικό συμβούλιο.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση