Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Αλλαγές στις άδειες για τους κρατουμένους
Αλλαγές στις άδειες για τους κρατουμένους

Αλλαγές στις άδειες για τους κρατουμένους

Ευρείες αλλαγές προωθεί η με το νέο σωφρονιστικό κώδικα, προκειμένου να αλλάξει το τοπίο στις , μεταξύ των οποίων και διατάξεις που καθιστούν ευκολότερη τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Ο ισχύων νόμος του 1999 για τη χορήγηση αδειών, ο οποίος εφαρμόστηκε και στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, σύμφωνα με το του νέου σωφρονιστικού κώδικα, τροποποιείται, αν τελικώς, έτσι εισαχθεί προς ψήφιση. Αυτό θα έχει ως στο εξής, αν ο που μετέχει στο συμβούλιο των φυλακών μειοψηφίσει και ταχθεί κατά της χορήγησης άδειας στον κρατούμενο, η μειοψηφία του να μην ματαιώνει την , όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Με τον ισχύοντα νόμο, σε περίπτωση μειοψηφίας του εισαγγελέα, η δεν χορηγείται, ότι κι αν έχουν πεί τα άλλα δύο μέλη του συμβουλίου, ο διευθυντής της φυλακής και ο κοινωνικός λειτουργός.

Ωστόσο, με το του σωφρονιστικού κώδικα μπορεί αυτόματα η μειοψηφία του εισαγγελέα να μην μπλοκάρει την άδεια, όμως του δίδεται η δυνατότητα να ασκήσει προσφυγή και να οδηγήσει την υπόθεση προς στο δικαστικό συμβούλιο.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση