Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Αλλαγές στις άδειες για τους κρατουμένους
Αλλαγές στις άδειες για τους κρατουμένους

Αλλαγές στις άδειες για τους κρατουμένους

Ευρείες αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση με το νέο σωφρονιστικό κώδικα, προκειμένου να αλλάξει το τοπίο στις φυλακές, μεταξύ των οποίων και διατάξεις που καθιστούν ευκολότερη τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Ο ισχύων νόμος του 1999 για τη χορήγηση αδειών, ο οποίος εφαρμόστηκε και στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου σωφρονιστικού κώδικα, τροποποιείται, αν τελικώς, έτσι εισαχθεί προς ψήφιση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα στο εξής, αν ο εισαγγελέας που μετέχει στο συμβούλιο των φυλακών μειοψηφίσει και ταχθεί κατά της χορήγησης άδειας στον κρατούμενο, η μειοψηφία του να μην ματαιώνει την άδεια, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Με τον ισχύοντα νόμο, σε περίπτωση μειοψηφίας του εισαγγελέα, η άδεια δεν χορηγείται, ότι κι αν έχουν πεί τα άλλα δύο μέλη του συμβουλίου, ο διευθυντής της φυλακής και ο κοινωνικός λειτουργός.

Ωστόσο, με το προσχέδιο του σωφρονιστικού κώδικα μπορεί αυτόματα η μειοψηφία του εισαγγελέα να μην μπλοκάρει την άδεια, όμως του δίδεται η δυνατότητα να ασκήσει προσφυγή και να οδηγήσει την υπόθεση προς κρίση στο δικαστικό συμβούλιο.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε ληστεία 18χρονου σε περίπτερο στο Βόλο - https://t.co/1kVmQNfKWZ -

  • Φόρος κατά προσέγγιση από την ΑΑΔΕ - https://t.co/gctC0yXH7G -

  • Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Στους 963 οι Αρμένιοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν - https://t.co/YBj0WuGqjV -

"Αλιεύοντας" την είδηση